REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Doi tineri români au creat un sistem prin care o locuinţă se poate închide pe Internet

Doi tineri români au creat un sistem prin care o locuinţă se poate închide pe Internet

Replica API 11 februarie 2016 | 00:00 275

Un sistem de introducere a datelor în computer utilizând un panou cu senzori ce detectează mişcarea mâinii şi un alt sistem compus din senzori prin care temperatura dintr-o locuinţă se reglează automat, iar uşa se închide prin Internet, printre proiectele câştigătoare EMECS-thon.

EMECS-thon, un maraton de sisteme incorporate, a avut loc de vineri până duminică în laboratoarele Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, maratoane similare desfăşurându-se în paralel în alte cinci universităţi din Europa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La EMECS-thonul din Timişoara au participat şapte echipe, care au avut 48 de ore pentru a implementa de la zero un proiect.

Duminică seara, juriul a desemnat echipele câştigătoare la trei categorii: "Cea mai bună idee tehnică”, "Cea mai bună idee de afacere” şi "Premiul de popularitate”.

Premiul "Cea mai bună idee tehnică” a fost adjudecat de echipa IgnisReloaded - formată din studenţii Petra Csereoka, Denisa Greconici, Emanuel Vintilă - cu proiectul "3D tracking system”, un sistem de introducere a datelor în computer utilizând un panou cu senzori ce detectează mişcarea mâinii.

Premiul pentru "Cea mai bună idee de afacere” a fost câştigat de echipa xTeam - formată din studenţii Aniţei Denis, Boitor Alexandru, Marian Iacob – care a prezentat proiectul "Smart house” - un sistem compus din mai mulţi senzori care automatizează o casă şi reglează automat temperatura ambientală, diminuează luminile şi permite încuierea uşii prin Internet.

Premiul de popularitate a fost adjudecat de echipa Triple F - formată din studenţii Daniel Zăgrean, Loredana Lupu, Flavius Aron Mecea - cu proiectul "Assisted parking” - o maşinuţă de jucărie care se parchează automat.

În paralel cu concursul de la Timişoara, maratoane similare au avut loc în alte cinci universităţi din Europa: Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie - Norvegia, Universitatea Tehnică din Kaiserlautern - Germania, Universitatea din Southampton - Regatul Unit al Marii Britanii, Universitatea Internaţională Burch - Bosnia şi Herţegovina şi Universitatea Tehnologică din Graz - Austria.

"EMECS-thon 2016, un proiect de sisteme embedded făcut în Timişoara şi în alte cinci universităţi din întreaga Europă, a fost un proiect destul de greu în care participanţii au trebuit să vină cu o idee şi să o implementeze pe device-uri oferite de noi. La nivel local am avut nişte proiecte foarte drăguţe implementate: de la automatizarea unei case la o maşină care se parchează singură, bineînţeles, redusă la scală mică. Au fost nişte proiecte foarte bine definite, studenţi care s-au chinuit timp de 48 de ore să implementeze tot ce şi-au dorit”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, unul dintre organizatorii EMECS-thon la Timişoara, Alexandru Ciobotaru.

Cele trei proiect câştigătoare vor concura pentru marele premiu, la nivel european.

Sursa: zf.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614