REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Doina Devris dixit: "Mincă mi-a propus să-i fiu amantă"

Doina Devris dixit: "Mincă mi-a propus să-i fiu amantă"

Replica API 29 iunie 2011 | 00:00 1277

Recunoaşte că i-a băgat bani în buzunar directorului AJOFM

Recunoaşte că i-a băgat bani în buzunar directorului AJOFM

Precizările fostului director coordonator al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa, Romulus Mincă, au stârnit-o şi mai tare pe patroana salonului de cosmetică Doina Dervis. Întregistrarea conversaţiei dintre cei doi, cu picanteriile de rigoare, este asumată de Doina Dervis, care a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, că a depus şi plângere împotriva lui Romulus Mincă, deşi gestul ei ar putea fi interpretat drept defăimare şi cu iz de şantaj. Doina Dervis explică însă că a decis să-l înregistreze pe Mincă pentru a se "proteja" şi pentru că îi ajunsese cuţitul la os: "Venea în continuu la mine la salon, stătea acolo, nu mai scăpam de el, făcea avansuri şi faţă de mine şi faţă de altele". Cu alte cuvinte, Mincă se poate considera ţinta unei răzbunări venite din partea unei patroane de salon care susţine că a întâmpinat dificultăţi atunci când a participat la un concurs pentru adjudecarea unor cursuri de formare, dar pe de altă parte el are de explicat mai multe pasaje din conversaţie care nu îi sunt deloc favorabile. Stârnit în discuţii de Doina Dervis, Mincă s-a lăudat cu lucruri pe care însă nu le vom face publice întrucât făceau parte dintr-un joc de genul "hai să vedem cine e mai tare în pile şi relaţii". Pe de altă parte, există un alt fragment de înregistrare în care fostul director al AJOFM face referire la o anumită sumă de bani pe care el ar avea-o de returmat coafezei: un "împrumut" care datează de circa un an de zile. Una peste alta, avem şi o reacţie a lui Mincă faţă de tot scandalul care continuă cu acest nou episod: "E un şantaj, faptul că a venit la discuţie cu reportofon şi m-a înregistrat, îl consider ca pe un şantaj".

Revenind la Doina Dervis, facem precizarea că aceasta a ţinut să ne contacteze pentru a face câteva precizări. Între acestea, şi faptul că Lică Neagu nu a favorizat-o în nici un fel, deşi Romulus Mincă susţine contrariul, şi anume că tocmai respectivul i-ar fi sugerat să se poarte "frumos" cu Doina Dervis; o altă precizare estea aceea că îi pare rău de cele spune cu privire la directoarea adjunctă a AJOFM, Emilia Murineanu. De altfel, Doina Dervis nu a dorit să comenteze în nici un fel discuţia ei cu Romulus Mincă ("prinsă" în înregistrare) cu privire la banii pe care i-ar fi dat Emiliei Murineanu pentru ca aceasta să-şi plătească ratele la maşină.

Doina Dervis, "drept la replică" faţă de declaraţiile lui Romulus Mincă

În schimb, Dervis a pus la dispoziţia redacţiei următoarele precizări, în replică la cele afirmate de Romulus Mincă într-o ediţie anterioară a cotidianului "Replica": "După cum era de aşteptat, domnul Mincă şi-a dovedit încă o dată lipsa de informare şi în acelaşi timp incompetenţa în funcţia pe care o ocupa. Domnul Mincă mai spune că firma pe care o administrez risca să piardă autorizaţia de furnizor de formare profesională, dar nu are nici o relevanţă din moment ce programul nu se desfăşura prin firma mea, ci printr-o firmă din Călăraşi, calitatea mea fiind de profesor-formator, calitate pe care nu am cum să o pierd, căci nimeni nu-mi poate lua pregătirea mea profesională şi nici experienţa în domeniu. Prin afirmaţiile sale domnul Mincă dovedeşte, cum am mai spus, încă o dată incompetenţa lui în funcţia pe care a ocupat-o, pentru el formator, furnizor fiind acelaşi lucru. Şomerii despre care aduce aminte, beneficiarii finali ai formării pentru meseria de cosmetician, au pierdut atunci datorită faptului că orgoliul lui Mincă nu i-a permis să dea acceptul, iar contractul are anumite termene limită în care trebuie să se încadreze , documentaţia mea ca profesor fusese verificată şi acceptată de furnizorul de formare din Călăraşi în decursul mai multor zile, la fel documentaţia spaţiului de practică, respectiv salonul de cosmetică, cu toate autorizaţiile de funcţionare, avize sanitare etc. Schimbarea profesorului şi locaţiei de practică ar fi însemnat decalarea programului de formare cu cel puţin o lună sau poate chiar două, mai ales că documentele fuseseră înaintate către CNFPA (Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor). Acesta a fost motivul pentru care furnizorul de la călăraşi a renunţat la a mai desfăşura programul, şi asta doar datorită faptului că nu s-a desfăşurat prin firma domnului Mincă - ATP-ul, care într-adevăr nu apare în documentele oficiale, dar dacă verificaţi veţi constata că asociaţi sunt colaboratorii vechi de când aparţinea ATP-ul domnului Mincă, respectiv secretara acestuia şi alţi foşti angajaţi. Înregistrările prezentate de dumneavoastră au fost făcute într-adevăr de mine cu ceva timp în urmă, se poate deduce că perioada era dinainte de alegerile din partid (n.r.- alegerile de la PDL Constanţa, de altfel membri ai acestei organizaţii au ajuns şi ei în posesia înregistrării pe care o deţine şi Replica de Constanţa), ca o măsură de protecţie, deoarece am primit mai multe ameninţări din partea domnului Mincă, precum şi alte metode de intimidare, şantajare, nu am ce să comentez asupra înregistrărilor, ele vorbind de la sine. În ceea ce priveşte acuzaţiile de hărţuire pe care mi le aduce domnul Mincă, nici nu merită comentate, mă gândesc foarte mult să-l aduc în faţa instanţei pentru afirmaţii calomnioase. În spirit de glumă, dacă aş fi pus mâna pe mâna lui, ar fi fost probabil pentru a-i îndepărta mâna de pe mine", susţine Doina Dervis.

Dervis: Mincă mă ameninţa să nu mai particip la licitaţie

Întrucât precizările făcute de Doina Dervis nu erau complete, "Replica" i-a adresat acesteia şi câteva întrebări. Iată câteva fragmente din interviu:

Reporter: Sunteţi persoana care l-a înregistrat pe Romulus Mincă, în momentul când era director al AJOFM, în timpul unei discuţii. De ce aţi făcut acest lucru şi de ce ulterior aţi dat acea înregistrare mai multor persoane?

Doina Dervis: A fost făcută ca măsură de protecţie datorită faptului că în acea perioadă domnul Mincă aplica atât asupra mea, cât şi a firmei, metode de şantaj, pentru a mă face să renunţ la diverse contracte prin AJOFM.

Rep.: Din înregistrări reiese însă că domnul Mincă făcea referire la faptul că aţi închis o firmă şi aţi deschis o alta, pentru că au fost descoperite nereguli. Mai exact, un fals. Despre ce este vorba?

D.D.: Nu, firma cea veche urma să se suspende, să se închidă pentru că îmi expirau avizele. Firma veche fusese înfiinţată în 2005 şi aveam avize doar pentru 4 ani de zile. Firma nouă fusese înfiinţată cu multe luni înainte să apară acest conflict. Nu a fost vorba de nici un fals. A fost vorba de o neglijenţă în serviciu, drept pentru care, pentru această neglijenţă, a fost dispusă o măsură administrativă şi mi s-a retras autorizaţia pe cursul respectiv.

Rep.: Aţi participat la o licitaţie şi a ieşit scandalul. Exact, cum au stat lucrurile?

D.D.: Da, a fost o licitaţie, iar în momentul când mi-am depus documentaţia şi am ajuns la sediul AJOFM şi am plătit acea taxă pentru a participa la licitaţie, s-a aflat de intenţia mea, iar în seara de dinaintea licitaţiei am fost sunată în jurul orei 21.00, de către domnul Mincă şi ameninţată să renunţ la a mai participa la acea licitaţie pentru că îi aparţine.

Rep.: Cum adică îi aparţinea?

D.D.: Dorea să o obţină dumnealui prin ATP. (...)

Rep.: Legat de acuzaţiile de avansuri sexuale, le-a făcut dânsul sau dumneavoastră?

D.D.: E o situaţie penibilă, mi-e şi jenă să comentez. Dumnealui a făcut în nenumărate rânduri aluzii şi avansuri sexuale atât faţă de mine cât şi faţă de altă lume. (...)

Rep.: Nu, din înregistrare reiese că l-aţi provocat şi dumneavoastră. Probabil că s-a întâmplat înainte ceva, ce va spus?

D.D.: Păi, am avut o discuţie cu dumnealui în care îmi spunea că este un director foarte important în Constanţa şi că nu vede nici un motiv pentru care m-ar ajuta, decât dacă m-ar face de-o amantă. Atât, ăsta e singurul motiv. Dacă nu accept, atunci să-mi închid firma şi să îmi fac o postliceală, ceva.

Şeful ANOFM, despre Mincă: "Este povestitor de poveşti nemuritoare"

Faţă de toată această telenovelă de la malul mării, directorul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţelor de Muncă, Silviu Bian a declarat, pentru "Replica", faptul că va fi verificată activitatea AJOFM, iar dacă vor fi descoperite nereguli, "cei care au greşit, să plătească. Există instituţii ale statului abilitate". În rest, "războiul" Dervis-Mincă i s-a părut şefului ANOFM nedemn de comentat, singura apreciere fiind aceea că fostul director al AJOFM este "povestitor de poveşti nemuritoare". "Oricum avea probleme de disciplină, de aceea ne-am şi luat la revedere", a spus Bian referindu-se la Mincă, dar adăugând că în iulie, când are loc concursul pentru funcţia de director executiv al AJOFM Constanţa, "oricine este liber să candideze". În ceea ce o priveşte pe adjuncta Emilia Murineanu, Silviu Bian a spus că nu are ce să îi reproşeze din punctul de vedere al activităţii: "Cu ea nu am avut probleme".

Alexandra ANTON

Ataşat: video

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218