REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Doliu în muzica populară: Un celebru interpret a fost răpus de coronavirus

Doliu în muzica populară: Un celebru interpret a fost răpus de coronavirus

Replica API 19 aprilie 2021 | 00:00 1411

Este din nou doliu în muzica populară din România. Un celebru interpret din zona sucevei a încetat din viață după lupta cu coronavirusul. George Finiș, unul dintre cei mai iubiți interpreţi de muzică populară din judeţul Suceava, a încetat din viață sâmbătă dimineață, la Spitalul Judeţean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Cântărețul, în vârstă de 61 de ani, era internat cu o formă gravă de coronavirus. Starea lui s-a agravat după ce a stat întâi 7 zile acasă, sub tratamentul medicului de familie, scrie Monitorul de Suceava.

Cântărețul a fost internat pe 25 martie

Starea lui George Finiș s-a agravat după ce nu a răspuns la medicație și saturația de oxigen a scăzut la 80. Interpretul George Finiş a fost membru al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava

Artistul George Finiș a iubit mult cântecul popular și a prețui folclorul autentic. Mai multe oficialități au transmis mesaje de condoleanțe.

Sorin Filip, directorul Centrului Cultural Bucovina: „Când ni-o fost lumea mai dragă/ M-o scris cu cerneală neagră”.Au rămas în urma regretatului interpret de folclor George Finiș cântece de tezaur dragi sufletului lui. A cântat și iubit Bucovina!A slujit cu credință scena folclorului Bucovinean cu mândria cu care i-a doinit cântecul.Rămas bun și lumină veșnică!”

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”: „Lacrimi și flori îți dăruim astăzi ție, celui care ai pus, mai presus de toate, dragostea pentru cântecul popular pe scena folclorului românesc. Rămas bun, George Finiș, artist consacrat al cântecului popular bucovinean.Te vom păstra mereu în sufletele noastre.Aplauze și flori la scenă deschisă într-o veșnică amintire!”

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii: „Folclorul autentic a pierdut un artist de seamă al cântecului popular bucovinean. Rămas bun, George Finiș! Îți mulțumim!”, scrie știrilekanald.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614