REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, recunoaște că a dat șpagă când a venit în România

Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, recunoaște că a dat șpagă când a venit în România

Replica API 4 octombrie 2020 | 23:58 3095

Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei, măturiseşte că a dat şpagă în România. Acesta a relatat într-un interviu la Digi 24 că prima dată când a venit în România, la 19 ani (în 2002), a fost nevoit să dea şpagă la vamă. Primarul ales afirmă însă că nu ar ma da şpagă acum şi nici nu ar primi. Dominic Fritz are 37 de ani şi este cetăţean german. În conformitate cu articolul 16 din Constituţia revizuită în 2003, fiind cetăţean al unei ţări UE, acesta a putut candida la alegerile locale din România.

"Eram patru persoane care mergeam cu autocarul în România. Am fost avertizați că ne vor cere 5 euro la graniță. Noi nu voiam să dăm, dar eram și destul de timizi. Așa că am dat toți patru 10 euro, compromisul nostru a fost să dăm fiecare jumătate din cât trebuia.

Pentru mulți ani am venit cu autocarul în România și am observat că din ce în ce mai puțini oameni au dat acești 5 euro. Țin minte o situație în care efectiv s-a ridicat un pasager și a mers la prima doamnă care a zis că nu dă și tot așa. A ajuns la mijlocul autocarului unde toată lumea a refuzat și persoana aia s-a întors rușinată.

Acum nu aș da și nici n-aș lua șpagă. Aș chema imediat autoritățile competente. Pentru mine asta e baza contractului între cetățean și mine ca primar, ca autoritate publică. Toată lumea este tratată legal, noi toți jucăm după aceleași reguli. Dacă ceri o autorizație trebuie să fii tratat la fel, indiferent că ești bogat sau sărac. Șpaga distruge acest sistem de reguli și distruge competiția. Unde e distrusă competiția, apare mediocritatea", a declarat Dominic Fritz, sâmbătă, la emisiunea "În fața ta", de la Digi24, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uitati va la USR. Este pericolul nr 1 pt tara asta. Are numai straini pusi de multinationale si de seful lor Macron sa calarrasca ceea ce a mai ramas din tata asta. Nici nu stiu unii sa vorbeasca romaneste bine si au ajuns primari.
0
0
Uitati-va bine la el ca pe el vi l-a trimis UE sa fie guvernatorul coloniei dupa Iohannis. Asta daca vom fi la fel de prosti ca pana acum. Si nu sunt date ca asta se va schimba. Ba dimpotriva. Bine, asta in eventualitatea in care vom mai exista, ca stat, pana atunci.
12
2
nu am nimic cu acest individ, dar de aici si pana a visa la candidatura la prezidentiale 2024-e cale lunga, deocamdata nu a demonstrat nimic. Nu m-as hazarda la astfel de intentii atata timp cat pana acum era un necunoscut. Faptul ca s-au trezit doua trei persoane a il indica drept candidat ,nu inseamna nimic.
6
0
Imi place Fritz asta , sigur va face ceva , are mentalitate de neamt nu de roman!
2
16
am cautat, turci, tatari, jidani, rusi nemti dar degeaba ,suntem tot aia de acum trisute de ani!
5
1
Ne distrug si fura starinii
7
4
cine au indragit strainii, sa i manance inima cainii. Din clasici
16
5
Ba slugilor stiti care e practica la vama, nu va mai kkti pe voi atata
5
4
Te faci frate cu dracul ca sa treci puntea. Proverb romanesc. Aparut si pus in practica dupa cuerirea romana a Daciei.
7
1
Vrajeala a unui ignorant prost, spagile la nivelul Europei de Vest sunt de ordinul miliardelor, noi suntem copii mici pe langa puslamalele astea.
11
6
vrea sa scoata-n relief practica din Romania, evidentiind ca-n Romania daca nu dai spaga nu rezolvi nimic.Dar el cand a spus asta a constientizat ca si darea de spaga are incadrare penala nu numai luarea de spaga.Si daca este corect sa fie pana la capat si sa spuna si cine este persoana careia i-a dat acei bani ca sa i se poata face incadrarea penala.
8
4
mvaaai ai luat spaga si ai recunoscut? mmvaaaai! cum sa spui asa ceva??? nu e okkkkkk Mai dati-va-n plm de corecti
5
9
Sa cautati pe Google despre Ion Stelian si veti gasi o gramada de documente din care rezulta o activitate infractionala desfasurata de el, sa isi obtina aceea prapadita de garsoniera. Intr adevar, faptele s au prescris insa, nimeni si nimic nu i da dreptul sa faca pe Lupul Moralist.
9
7
Mama, cat de prost esti....cum sa spui asa ceva? Sa inteleg ca te-ai integrat f bine in sistemul nostru inca de cand ai pasit pe pamantul romanesc....deja ai gafat-o....
10
7
Pe principiul :bag-o doar putin,ca sunt maritata
19
8
Muye la cocalari si zdrente. Neam de secaturi
7
10
Nu va mai lasati manipulati de modelul german. Spaga se da si se ia in toate tarile din lumea asta. Coruptia nu a fost si nu va fi eradicata. Investitia in combaterea coruptiei este o cheltuiala inutila daca asteptarile sunt de eradicare a ei. Puterea corupe. Din declaratia acestui nou primar se vede caracterul lui. Este deschis compromisului pentru a si indeplini obiectivele personale. Ceea ce este foarte grav. Compromisul este o forma de negociere a nivelului de coruptie. Am lucrat si in tari dezvoltate si in tari sarace pe toate continentele. Desi e coruptie peste tot se simte acut la sarac
19
11
si eu am dat shpaga cand am parasit definitiv romanica,...baietii de la otopeni m-au curatat la buzunar ...ca sa nu-mi fie dor de tara Informatii zero de la oficialitati inainte de plecare,la aeroport a inceput aplicarea legilor total ascunse,..si pt fiecare detaliu shpaga corespunzatoare...ca hienele Socul nu a fost la Otopeni,ci la destinatie,unde toti vroiau sa ma ajute Romania fmm de tara de kkt
10
8
Daca sunteti cetateni germani ce pula mea cautati romania?ducetiva in pula mea in germania zdrentelor
22
22
Acum avem 2 zaruri, unul cu Fritz, altul cu Iohannis, daca nici acum nu castigam ne ducem la vale rau de tot, s-a zis cu modelul german, care nici nu da spaga, nici nu ia spaga, aoleu muica, pai unde-i bre UE ? D'aia ne-am unit in UE bre, unii sa dea si altii sa ia spaga pentru ca roata morii sa se invarteasca.
21
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614