REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Domnilor, dacă nu sunteţi în stare să reparaţi Podul Agigea, PLECAŢI ACASĂ!

Domnilor, dacă nu sunteţi în stare să reparaţi Podul Agigea, PLECAŢI ACASĂ!

Replica API 8 iunie 2013 | 00:00 100

INCREDIBILA ROMÂNIE: Bine aţi venit la mare!

INCREDIBILA ROMÂNIE: Bine aţi venit la mare!

Pentru şoferii constănţeni, dar şi pentru turiştii care vor să ajungă în sudul litoralului, circulaţia cu maşina pe podul de la Agigea a devenit un adevărat calvar. Şi asta pentru că reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) au decis să restricţioneze suplimentar circulaţia rutieră pe podul de la Agigea, faţă de restricţia deja anunţată, valabilă între 3 iunie şi 31 decembrie 2013.

Astfel, potrivit directorului Regionalei de Drumuri şi Poduri Constanţa, Marin Dima, circulaţia va fi restricţionată sâmbătă, 8 iunie, între orele 08.00 şi 20.00, după cum urmează: 10 minute staţionare, alternate cu 20 de minute de trafic. Oficialul Regionalei susţine că restricţia este necesară din cauza lucrărilor care se efectuează la hobanele podului. Reamintim că, pe 31 mai a.c., CNADN anunţa că circulaţia rutieră pe podul de la Agigea, situat pe DN 39 km 8+988, va fi închisă în perioada 03 iunie 2013 - 31 decembrie 2013, în ziua de miercuri spre joi a fiecărei săptămâni, în intervalul orar 03:00 - 04:15, precum şi în perioada 03 - 08 iunie 2013, zilnic, pentru intervale de timp de câte 10 minute, intercalate cu intervale de timp de 20 de minute în care circulaţia va fi deschisă, în vederea retensionării hobanelor provizorii. Această bătaie de joc numită "reparaţii" la Podul Agigea ar fi trebuit să se încheie de anul trecut, după cum anunţa, iniţial, CNADN. Anul trecut, specialiştii au constatat că lucrarea este mult mai complexă şi au continuat teroarea restricţiilor. Partea bună ar fi dacă, în timpul acestor restricţii, s-ar şi lucra. În cursul zilei de vineri, 7 iunie, parcurgerea D39, pe porţinea de la ieşire din Constanţa spre Agigea, până pe pod, a "costat" şoferii în jur de 40 de minute, iar odată ajunşi pe pod, aceştia nu au putut "admira" nici un muncitor la lucru. Iar situaţia nu este o "nefericită coincidenţă", întrucât, chestionat pe acest subiect, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a mărturisit că nici el nu a zărit, cu o altă ocazie, pe cineva lucrând efectiv la pod. În plus, întrucât pe DN 39 circulă turiştii care vin în sudul litoralului - Tuzla, Eforie, Mangalia, primarul Cristian Radu a transmis şi el sesizări în atenţia ministrului delegat pentru Infrastructură, Dan Şova, dar şi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, pentru a afla când anume se vor finaliza lucrările. "Mi s-a răspuns. Se va lucra până pe 7 august", a spus edilul. Răspunsul primit de acesta nu este însă întocmai cu anunţul CNADN, conform căruia se va lucra până la sfârşitul anului. Posibil ca CNADN să nu aibă habar şi să tot avanseze termene pe care nu este în stare să le respecte, pentru ca apoi să trimită presa, aşa cum a mai făcut-o, de altfel, la... firma care execută lucrările! Iar ca ping-pongul să fie complet, adăugăm că reprezentanţii companiei au mai transmis reprezentanţilor "Replica" faptul că, dacă există modificări sau noi restricţii de circulaţie pe Podul Agigea, şoferii nu au cum să nu le afle în timp util: CNADN postează comunicate pe site-ul oficial al instituţiei!

Cristian ANTON, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614