REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Domnule prefect, este sau nu ilegală hotărârea consilierilor din Costineşti, care îşi asumă referendumul privind gazele de şist?

Domnule prefect, este sau nu ilegală hotărârea consilierilor din Costineşti, care îşi asumă referendumul privind gazele de şist?

Replica API 7 iunie 2013 | 00:00 102

În urmă cu două săptămâni, cotidianul "Replica" de Constanţa a formulat o întrebare în atenţia reprezentanţilor Prefecturii judeţului Constanţa, cu privire la hotărârea 67 din 2012, adoptată de Consiliul Local Costineşti: este sau nu legală? A fost dat sau nu aviz de legalitatea hotărârii prin care consilierii locali din Costineşti şi-au însuşit şi validat rezultatele referendumului de anul trecut cu privire la exploatarea gazelor de şist prin fracţionare/fracturare hidraulică? Facem precizarea că acest referendum a întrunit cvorumul necesar, după cum ne-a declarat primarul Traian Cristea, în plus, a spus acesta, circa 90% din cei care au votat au spus "nu" exploatării gazelor de şist. Aşa cum nici cotidianul "Replica" nu a primit un răspuns pe tema hotărârii, nici primarul nu ştie punctul de vedere al Prefecturii pe această temă. Contactaţi din nou de "Replica", reprezentanţii Prefecturii (cei la care am fost direcţionaţi de către prefect cu promisiunea că vom afla un răspuns! - n.r.) ne-au spus că nu au noutăţi. Chestionaţi dacă este necesară transmiterea unei solicitări în baza legii, cu întrebarea noastră - deşi iniţial ne-au comunicat că nu este nevoie -, răspunsul a fost: "Poate ar fi mai bine aşa". Interesantă schimbarea de atitudine, însă vom încerca să ne conformăm, cu menţiunea că în judeţul Vaslui, pe o temă similară, Prefectura a fost mai "harnică", transmiţând deja că hotărârile a 14 consilii locale cu privire la interzicere a explorării şi exploatării gazelor de şist sunt considerate ilegale. Prefectura Vaslui a transmis autorităţilor din comunităţile respective să anuleze actele adoptate.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614