REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Donald Trump a dat un ULTIMATUM: 90 de zile pentru vânzarea filialei din SUA a TikTok

Donald Trump a dat un ULTIMATUM: 90 de zile pentru vânzarea filialei din SUA a TikTok

Replica API 15 august 2020 | 00:00 1135

Preşedintele american, Donald Trump, a acordat companiei ByteDance termenul de 90 de zile pentru a vinde filiala din SUA a reţelei de socializare TikTok, intensificând astfel presiunile asupra grupului tehnologic chinez de a transfera aplicaţia video unei firme americane, scrie Financial Times, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, Donald Trump a intensificat presiunile asupra industriei tehnologice chineze prin anularea unei excepţii care le permitea anumitor companii americane să continue vânzările de echipamente către grupul de telecomunicaţii Huawei fără licenţă.

Deciziile se înscriu în eforturile Administraţiei Donald Trump de intensificare a atitudinii pentru contracararea a ceea ce Casa Albă consideră a fi ameninţări economice şi de securitate generate de Partidul Comunist chinez.

În ordinul referitor la platforma TikTok, Donald Trump afirmă că există "dovezi credibile" că ByteDance ar putea trece la acţiuni care să afecteze securitatea Statelor Unite.

Ordinul prezidenţial prin care ByteDance trebuie să vândă TikTok în 90 de zile este urmarea unei recomandări a Comitetului pentru Investiţii Străine în SUA (Cfius), o entitate guvernamentală care aprobă achiziţiile străine ale companiilor americane.

Ordinul intervine la o săptămână după ce Donald Trump a emis o altă directivă, prin care le interzice companiilor americane să colaboreze cu platforma TikTok dacă ByteDance nu acceptă să vândă aplicaţia unui grup american în 45 de zile. Noua decizie fixează un termen clar pentru ByteDance de vânzare a filialei TikTok din SUA.

Microsoft negociază cumpărarea aplicaţiei. Un oficial american de rang înalt a declarat că noua ordonanţă prezidenţială intensifică presiunile asupra ByteDance de vânzare a TikTok, întrucât valoarea activelor acesteia va scădea pe măsură ce se apropie termenul de 90 de zile.

"Dacă nu se ajunge la un acord cu Microsoft, TikTok ar putea sista operaţiunile în SUA în 90 de zile", afirmă Kevin Wolf, partener la compania Akin Gump, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moarte chineszilor!
2
2
Bai pulareilor,slugi ordinare de la Replica,pt cativa bani,patronul vostru va vinde ca pe oi.Pt Tutuianu si Fagadau,pot apare comuentarii.Pt jigodii ca Stroe si Moga,escrocii Ctei,spune-ti pass.La fel si pt dezastrul pe care il face RAJA pularaului de Stroe,zilnic,prin tot orasul.Acum,jigodia de Stroe,de frica ca va lua multa,f multa muie de la RAJA,s-a repezit umflatul securist la CJC.Lepra asta,Stroe Felix, trebuie scuipat din tot ce inseamna functie si bani publici. Nesimtitul asta nu stie decat mangle,manipulare si nesimtire.El si pupincuristii lui:Moga,Babus jr,Visan,Babu si " fratiorii".
3
3
dar asta nu mai este economie de piata e comunism capitalizat
3
1
E un site de tot rahatul pt redusi mintal al unor chinezi. Ce treaba au America si Europa cu ciuciunghezii astia care ne au umplut de coronavirus si mananca caini si pisici si alte animale Jupoaie animale vii, omoara animalele cu sadism dupa torturi infioratoare Astia trebuie izolati de lumea civilizata
5
2
O decizie corecta .
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102