REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Donald Trump anulează summitul cu Kim Jong Un

Donald Trump anulează summitul cu Kim Jong Un

Replica API 24 mai 2018 | 17:59 247

Donald Trump a anulat joi summitul cu Kim Jong Un prevăzut pe 12 iunie în Singapore, evocând ”furia enormă şi ostilitatea deschisă” a ultimelor declaraţii nord-coreene, transmite The Associated Press.

Trump apreciază că summitul ar fi nepotrivit acum, scrie BBC News.

El a confirmat că reuniunea, programată să aibă loc în Singapore pe 12 iunie, nu va mai avea loc.

Într-o scrisoare publicată de Casa Albă, el afirmă că abia aşteaptă să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un într-o zi.

Trump afirmă în această scrisoare adresată lui Kim, publicată joi de Casa Albă, că, în urma declaraţiei Phenianului, simte că este ”nepotrivit, la acest moment, să avem această reuniune planificată de mult timp”.

Locatarul Casei Albe afirmă că nord-coreenii vorbesc despre capacităţile lor nucleare, ”dar ale noastre sunt atât de masive şi puternice, încât mă rog lui Dumnezeu să nu fie necesar să fie folosite vreodată”.

”Abia aşteptam să fiu acolo cu dumneavoastră. Din nefericire, având în vedere furia enormă şi ostilitatea deschisă afişată în cea mai recentă declaraţie a dumneavoastră, eu consider că este nepotrivit, la acest moment, să avem această reuniune planificată de mult timp”, afirmă Trump, scrie news.ro.

Choe Son-hui a respins joi declaraţii ale vicepreşedintelui Mike Pence, potrivit cărora Coreea de Nord ”ar putea ajunge ca Libia”, drept ”stupide”.

Fotul dictator libian Muammar Gaddafi a fost ucis de rebeli în 2011, la opt ani după ce a renunţat la armamentul nuclear.

Choe, care a fost implicat în mai multe contacte diplomatice cu Statele Unite în ultimul deceniu, a declarat că Nordul nu va ”cerşi” dialogul şi a ameninţat cu o ”confruntare nucleară” în cazul în care diplomaţia eşuează.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasati bre , ca se va intalni cu Vasilica Dancila si ce-o sa iasa ...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218