REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Donald Trump atacă oamenii care protestează: 'Reprezintă o bandă de CRIMINALI'

Donald Trump atacă oamenii care protestează: 'Reprezintă o bandă de CRIMINALI'

Replica API 30 august 2020 | 10:43 824

Preşdintele american Donald Trump cataloghează drept ”criminali” persoanele care au manifestat la Washington în marja discursului pe care l-a susţinut la Casa Albă la acceptarea oficială a candidaturii din partea Partidului Republican în alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează stiripesurse.ro

Trump a declarat la un miting cu susţinători în New Hampshire - unde democrata Hillary Clinton l-a înfrânt în 2016 şi unde rivalul său este creditat ca învingător - că invitaţi la eveniment, joi, la Casa Albă, s-au trezit în faţa unei ”bande de criminali”.

Manifestanţi împotriva lui Trump au scandat ”fără pace nu e dreptate” în faţa Casei Albe, iar invitaţii lui Trump au putut auzi claxoane din grădina reşedinţei prezidenţiale, informează News.ro.

La fel ca multe alte oraşe americane, capitala federală este frecvent teatrul unor manifestaţii împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei, după uciderea afroamericanului George Floyd de către un polist alb în mai, în timpul unei arestări la Minneapiolis, în Minnesota.

Un nou incident la Kenosha, în Wisconsin, duminică, în care un poliţist alb l-a rănit grav pe afroamericanul Jacob Blake, pe care l-a împuşcat în spate, a provocat un nou val de tensiuni.

Câteva mii de oameni au luat parte vineri, la Washington, la un marş împotriva rasismului, cu ocazia marcării a 57 de ani de la discursul ”i Have a dream” al lui Martin Luther King.

Donald Trump pozează în apărătorul ”legii şi ordinii” în faţa bazei sale electorale şi pentru a atrage alegători, în contextul în care este devansat de Joe Biden în sondaje în vederea alegerilor de la 3 noiembrie.

Trump îndeamnă adesea la o linie dură în reprimarea manifestanţilor.

”Aceştia nu sunt manifestanţi”, a spus el unei mulţimi adunate într-un hangar aeroportuar.

”Sunt anarhişti, agitatori, răzvrătiţi, jefuitori”, a declarat preşedintele în exerciţiu, criticat din cauza lipsei de empatie faţă de moartea lui Floyd.

La o strângere de fonduri, vineri, partenera de cursă a democratului Joe Biden, senatoarea Kamala Harris, a declarat că Trump este, în opinia sa, ”obsedat de dorinţa de a răspândi frica şi de a folosi disensiunile pentru a-şi apăra egoul şi, mai fundamental, pentru a slăbi fundamentele unei democraţii pe care a jurat să o apere”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din pacate sa ajuns sa fie normal sa fie impuscati albii dar naspa daca nu accepti tampeniile facute de negri. Deci ajungem la altfel de rasism. Apropo, pe chinezi nu-i vede nimeni cand sunt rasisti? Ar trebui reformulate mitingurile astea neocomuniste. Orice forma de abuz si rasism nu trebuie tolerata. Orice culoare a pielii conteaza nu numai negrii. Dar ne facem ca nu vedem. Cat priveste pacea, poate vorbesc neocomunistii de la mitinguri cu China Rusia Iran Turcia care chiar cauta conflicte ca sa ne domine de fapt pe noi cei din tarile pe care pe vremuri le-au stapanit. Deocamdata nu vedem.
0
0
Trump are dreptate. E mare diferenta intre a protesta pasnic si a vandaliza orice nu-ti convine.
5
0
Javrele astea neoliberale marxiste de antifa si parazitii BLM te fac sa voteI xu trump chiar daca pana acum ai fost de stanga.
5
1
ce putea spune o cra-cra CA KAmala. btw, le-a zis thugs, golani, derbedei, nu criminali.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614