REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Donald Trump DINAMITEAZĂ relația cu Europa: acuzații GRAVE la adresa Germaniei

Donald Trump DINAMITEAZĂ relația cu Europa: acuzații GRAVE la adresa Germaniei

Replica API 11 iulie 2018 | 00:00 211

Preşedintele american Donald Trump a lansat miercuri un violent atac la adresa Germaniei, pe care o acuză că este ”prizoniera” Rusiei, pentru că ea cumpără de la Moscova ”o mare parte a energiei sale”, înaintea deschiderii unui summit NATO a Bruxelles, relatează AFP.

”Germania este prizoniera Rusiei, pentru că ea îşi trage o mare parte din energia sa de la Rusia”, a declarat Trump la un mic-dejun de lucru cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

”Ei plătesc miliarde de dolari Rusiei, iar noi trebuie să-i apărărm contra Rusiei (...). Asta nu e normal”, a subliniat el.

”Germania este total controlată de Rusia”, a repetat preşedintele american.

”Ei trag 60% din energia lor din Rusia. Eu cred că este un lucru rău pentru NATO, care nu ar trebui să se producă”, a continuat el într-o diatribă contra Germaniei.

Trump i-a atacat, de asemenea, în general, pe membri NATO care ”nu plătesc ceea ce ar trebui” în cheltuielile lor militare.

”Noi protejăm Germania, Franţa... Noi protejăm toate aceste ţări”, a insistat el, apreciind că Statele Unite ”plătesc mult prea mult”.

”Este disproporţionat şi nedrept faţă de contribuabilii Statelor Unite”, a tunat el.

Preşedintele american nu a încetat să le ceară europenilor să îşi sporească cheltuielile militare, pentru a-şi respecta angajamentul de a le ridica la 2% din PIB până în 2024.

Cheltuielile militare ale Statelor Unite au reprezentat în 2018 aproape 70% din cheltuielile militare totale ale NATO, scrie stiripesurse.ro.

După summitul NATO, care are loc miercuri şi joi, Trump a prevăzut o întâlnire, luni, cu omologul său rus Vladimir Putin, la Helsinki, în cadrul unui summit bilateral istoric.

El a apreciat marţi, înainte să plece în Europa, că această întâlnire ar putea să fie mai uşoară pentru el decât summitul NATO.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are perfecta dreptate, nemtii sunt niste curve!
0
0
@ Toto: mi se pare normal ca rusii sa nu accepte sa fie platiti in euro. Altfel, sub conducerea binomului Germania-Franta, UE ar da drumul la tiparnita. Iar asta ar insemna inflatie.
2
0
vrea sa determine pe nemti sa cumpere si ei vechiturile americane la pret de arme performante si sa-si mute ambasada la ierusalim asa ca sluga lui, dracnea
2
2
Bravo lui Trump, protejeaza interesele SUA, nu cum sunt conducatorii romani sa se vanda strainilor. Cat despre gaze, au fost vandute de securistii romani contra unor spagi catre marile companii.
4
0
Mars in pizda ma-tii rusofon nenorocit.
2
1
Trump uita sa spuna presei ca Europa cumpara energie doar in dolari. Adica ajuta SUA pe plan international sa si vanda tipariturile. Daca Europa cumpara cu euro gazele de la rusi.....
3
2
yancheu asta fura gazele din Marea Neagra.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218