REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Donald Trump, lovitură fără precedent la fundația democrației SUA

Donald Trump, lovitură fără precedent la fundația democrației SUA

Replica API 13 august 2019 | 00:00 181

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a anunţat luni o reglementare care va limita imigraţia legală prin refuzarea acordării de vize şi rezidenţă permanentă pentru sute de mii de oameni, pe motiv că sunt prea săraci, transmite Reuters. Statele Unite s-au format sub deviza egalității dintre oameni și o bună perioadă de timp s-au promovat internațional drept țara ”oricărui vis posibil”, scrie stiripesurse.ro

Regula promovată de consilierul pentru imigraţie Stephen Miller, aşteptată de mult timp, va intra în vigoare pe 15 octombrie şi va respinge cererile pentru vize temporare şi permanente dacă solicitanţii nu vor îndeplini standardele referitoare la venituri, precum şi cele pentru asistenţă publică cum ar fi asistenţă socială, bonuri de masă, locuinţe sociale sau asistenţă medicală.

Imediat după anunţarea regulii, Centrul Naţional pentru Legislaţia referitoare la Imigraţie a anunţat că va intenta un proces pentru a bloca intrarea în vigoare a acesteia. Directorul general al grupului a anunţat că regula este motivată rasial.

Reforma face parte din eforturile lui Trump de a reduce imigraţia legală şi ilegală, o problemă considerată majoră de către preşedinte.

Regula, care include 837 de pagini, ar putea fi cea mai drastică dintre toate politicile administraţiei Trump referitoare la sistemul imigraţiei legale, potrivit experţilor. Susţinătorii imigraţiei au criticat planul, ca fiind un efort pentru a reduce imigraţia legală fără să îl treacă prin Congres pentru modificarea legislaţiei americane.

Noua regulă derivă din Legea imigraţiei din 1882, care permite guvernului SUA să respingă o viză oricui poate deveni ”o cheltuială publică”.

Majoritatea imigranţilor nu au dreptul la programele importante de sprijin până când nu obţin cartea verde, care le conferă dreptul de rezidenţă permanentă, Cu toate acestea, noua regulă anunţată în Registrul Federal de către Departamentul pentru Securitate Internă extinde definiţia de cheltuială publică şi va descalifica mai mulţi oameni.

Noua regulă defineşte drept cheltuială publică un imigrant care primeşte unul sau mai multe beneficii publice timp de peste 12 luni, într-o perioadă de 36 de luni. Dacă pe parcursul unei luni o persoană va primi două beneficii, acestea vor echivala cu două luni de beneficii. Ajutoarele sociale vor fi definite ca ajutoare în numerar şi vor include programul de asistenţă pentru nutriţie, majoritatea formelor de asistenţă medicală şi o serie de programe pentru locuinţe sociale.

Reglementările vor exclude beneficiile destinate persoanelor din forţele armate americane, precum şi cele destinate soţiilor şi copiilor lor. Acestea nu vor avea impact în cazul programelor de imigraţie în scop umanitar, pentru refugiaţi şi persoane care solicită azil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
imigratia ilegala fundatie a democratiei americane. Voi sunteti tampiti ? Vi se pare normal ca fel de fel de putori sa traiasca pe spinarea statului bine mersi ?
1
0
Sa invete si Europa de aici!Corect,cine e suspect ca ar putea trai pe banii statului n are ce sa caute!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367