REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Donald Trump refuză o întâlnire cu Hassan Rouhani la ONU: SUA precizează că NU vor RĂZBOI cu Iranulor promova iniţiativele

Donald Trump refuză o întâlnire cu Hassan Rouhani la ONU: SUA precizează că NU vor RĂZBOI cu Iranulor promova iniţiativele

Replica API 22 septembrie 2019 | 00:00 266

Statele Unite doresc să evite un război cu Iranul, iar trupele suplimentare pe care armata americană le va desfăşura în zona Golfului sunt pentru ''descurajare şi apărare'', a declarat duminică secretarul american de stat Mike Pompeo, potrivit agenţiei Reuters.

''Misiunea noastră este să evităm războiul'', a mai spus Pompeo la postul Fox News, adăugând că preşedintele Donald Trump va întreprinde ''acţiunile necesare'' dacă Teheranul nu-şi schimbă comportamentul.

El a menţionat de asemenea că SUA vor căuta să obţină sprijin internaţional la Adunarea Generală a ONU în faţa Iranului, după atacul din 14 septembrie cu drone şi rachete care au lovit două instalaţii petroliere ale Arabiei Saudite, atac care conform armatei saudite a fost executat dinspre nord. ONU ''a fost creată exact pentru acest gen de lucruri - atunci când o ţară atacă altă ţară - şi sperăm că Naţiunile Unite se vor mobiliza în acest caz'', a indicat secretarul american de stat, insistând că ''a fost un atac iranian, efectuat cu rachete de croazieră''.

La rândul său, preşedintele Trump a declarat că nu are ''nicio intenţie'' să se întâlnească la ONU cu omologul său iranian Hassan Rouhani. ''Nimic nu este vreodată total exclus, dar nu am intenţia să mă întâlnesc cu Iranul'', a declarat duminică preşedintele american.

La Teheran, preşedintele Rouhani a criticat, în timpul unei parade militare, prezenţa ''forţelor străine'' în regiunea Golfului şi a anunţat că va prezenta săptămâna aceasta la Adunarea Generală a ONU un plan de cooperare regională în domeniul securităţii care să implice exclusiv statele din zona Golfului Persic, dar despre care nu a oferit detalii.

În urma atacului din 14 septembrie SUA au impus vineri noi sancţiuni împotriva Iranului, care vizează în principal Banca Centrală a acestei ţări, precum şi Fondul de Dezvoltare al Iranului şi compania Etemad Tejarate Pars. Fondul de Dezvoltare iranian este, potrivit Trezoreriei americane, fondul suveran al Iranului şi în conducerea acestuia se regăseşte inclusiv preşedintele Hassan Rouhani, iar compania Etemad Tejarate Pars este folosită ca paravan pentru transferuri financiare destinate achiziţiilor efectuate de Ministerul Apărării iranian.

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a estimat la postul CNN că atacul asupra instalaţiilor petroliere saudite este un atac asupra sistemului economic mondial.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
le-au dat la gioale americanilor decand numai vand petrol pe dolari inca doi ,trei daca ii copiaza se duce naibii toata bunastarea unchiului sam care numai produce nimic ia totul de-a gata sau cu japca si se imprumuta din viitor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614