REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Donald Trump salută reacţia Chinei la manifestaţiile din Hong Kong

Donald Trump salută reacţia Chinei la manifestaţiile din Hong Kong

Replica API 24 iulie 2019 | 00:00 396

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a salutat luni reacţia Chinei la demonstraţiile pro-democraţie din Hong Kong, la o zi după atacuri brutale împotriva unor manifestanţi comise de agresori suspectaţi de apartenenţă la triade, relatează AFP.

Valul de proteste declanşat pe 9 iunie în fosta colonie britanică, revenită în 1997 sub suveranitatea Chinei, a degenerat duminică în acte de violenţă.

Grupuri de bărbaţi înarmaţi cu bastoane, tije metalice şi bâte, majoritatea purtând tricouri albe, au atacat manifestanţi antiguvernamentali care participaseră la o nouă manifestaţie masivă, rănind 45 de persoane, între care şase grav.

"Ştiu că este o problemă foarte importantă pentru preşedintele Xi Jinping", a declarat Trump la Casa Albă. "China ar putea pune capăt acestui lucru dacă doreşte", a adăugat el, în legatură cu protestele la care au participat sute de mii de persoane în ultimele săptămâni.

Preşedintele chinez "a acţionat în mod responsabil, foarte responsabil", a apreciat miliardarul american, subliniind că aceste proteste durează de mult timp.

Hong Kong-ul se confruntă cu cea mai gravă criză din istoria sa recentă, manifestaţii paşnice de amploare împotriva guvernului local, dar şi cu ciocniri sporadice între protestatari radicali şi poliţişti.

Beijingul a denunţat cu fermitate luni atacul comis cu o zi înainte asupra Biroului de legătură al guvernului central din Hong Kong de către manifestanţi antiguvernamentali, invocând acte "absolut intolerabile" şi cerând "pedepsirea vinovaţilor", relatează AFP.

Fostă colonie britanică, retrocedată Chinei în 1997 şi care beneficiază de o largă autonomie, Hong Kong-ul este din luna iunie teatrul unor mari demonstraţii împotriva guvernului local.

Mişcarea de protest, declanşată în urma unui proiect de lege care autoriza extrădarea în China continentală, care a fost suspendat de atunci, s-a extins la cerinţe mai largi, manifestanţii denunţând loviturile date de Beijing libertăţilor fostei colonii britanice. Protestatarii cer acum amnistie pentru persoanele arestate, votul universal şi demisia şefului executivului local Carrie Lam. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce are angelica cu smintitii ? Numai putin e de vina pentru tot raul de cand e la carma bolsevicilor !!! Muie putin cu cacat !!!
1
0
Dute acasa, faci parte din alt film.Asemenea oameni apar pe scena politica internationala, datorita derapajelor democratiei, ce au culminat cu criza migrantilor, favorizata de MERKEL.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367