REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Donald Trump scapă de acuzația de sfidare civilă

Donald Trump scapă de acuzația de sfidare civilă

Replica API 30 iunie 2022 | 00:00 811

Fostul președinte Donald Trump nu se mai află în stare de sfidare a unui tribunal din New York, a declarat miercuri un judecător într-o ordonanță.

Trump a fost acuzat de sfidare civilă în aprilie pentru că nu s-a conformat unei citații a Procuraturii Generale din New York pentru documente în cadrul anchetei sale asupra companiei fostului președinte.

Judecătorul Arthur Engoron, de la Curtea Supremă din New York, a declarat că a analizat documentele suplimentare pe care Trump le-a prezentat, iar biroul procurorului general a fost de acord că au fost îndeplinite condițiile pentru a i se ridica acuzația de sfidare a justiției. Trump îndeplinise anterior alte condiții necesare pentru ridicarea ordinului, inclusiv plata unei amenzi și declarații sub jurământ care descriu politica de păstrare și distrugere a documentelor Organizației Trump, precum și o examinare a cinci cutii care se aflau într-un depozit extern, notează CNN.

Engoron a declarat miercuri că suma de 110.000 de dolari pe care Trump a plătit-o ca amendă va fi păstrată într-un cont escrow până la finalizarea apelului său.

Biroul procurorului general din New York, Letitia James, investighează Organizația Trump de peste doi ani și a declarat anterior că biroul său a descoperit multiple declarații eronate sau frauduloase și omisiuni în situațiile financiare ale Organizației Trump, care au fost furnizate creditorilor și asigurătorilor, printre altele, ca parte a investigației sale.

Avocații lui Trump și procurorul general au fost implicați într-un schimb de replici cu privire la faptul că Trump a răscolit dulapuri de dosare, depozite și dosare electronice pentru a produce înregistrările solicitate prin citație. Potriit stripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu tampitul tupeist !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218