REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Donald Trump spune că are în continuare încredere în Kim Jong Un

Donald Trump spune că are în continuare încredere în Kim Jong Un

Replica API 27 mai 2019 | 00:00 333

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat duminică pe Twitter că are în continuare încredere în liderul nord-coreean Kim Jong Un, în pofida negocierilor aflate în impas legate de programul nuclear şi recentelor teste de arme efectuate de Phenian, relatează AFP.

"Coreea de Nord a lansat câteva arme mici, ceea ce i-a deranjat pe unii din ţara mea şi pe alţii, dar nu pe mine", a scris pe Twitter Donald Trump aflat în prezent într-o vizită oficială în Japonia. "Am încredere în preşedintele Kim că îşi va ţine promisiunea pe care mi-a făcut-o", a adăugat el.

Pe de altă parte, preşedintele american a spus că a "zâmbit" în faţa insultelor proferat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA la adresa fostului vicepreşedinte Joe Biden, calificat ca "imbecil" şi "idiot cu IQ mic" după criticile contra lui Kim. "Poate că este un semnal pentru mine?", s-a întrebat Trump, căruia Biden, candidat la primarele democrate, speră să îi fie adversar în alegerile prezidenţiale din 2020 din Statele Unite.

Coreea de Nord a efectuat la începutul lui mai două teste cu rachete cu rază mică de acţiune la interval de aproape o săptămână, o premieră după spectaculoasa destindere din Peninsula Coreeană marcată în 2018 prin demararea negocierilor privind programele nuclear şi balistic ale Phenianului.

La finalul primei lor întâlniri, în iunie, la Singapore, Donald Trump şi Kim Jong Un au semnat o declaraţie vagă în favoarea "denuclearizării Peninsulei Coreene". Ulterior, nu s-a înregistrat niciun progres notabil, cele două părţi având interpretări diferite ale acestui angajament. Al doilea summit care a avut loc în februarie la Hanoi s-a încheiat cu un fiasco total.

Între timp, Kim Jong Un a acuzat vehement Washingtonul că este de rea credinţă şi a cerut o schimbare în atitudinea Statelor Unite.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218