REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Donald Tusk, președintele Consiliului European, discurs memorabil în limba română la Ateneu: „Români, apărați statul de drept la fel ca Duckadam la Sevilla!”

Donald Tusk, președintele Consiliului European, discurs memorabil în limba română la Ateneu: „Români, apărați statul de drept la fel ca Duckadam la Sevilla!”

Replica API 11 ianuarie 2019 | 00:00 319

București a găzduit ieri, la Ateneul Român, o gală în care a avut loc ceremonia prin care România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. Polonezul Donald Tusk, actualul președinte al Consiliului European, a susținut un discurs memorabil.

Donald Tusk a vorbit în limba română, iar în speech-ul său a făcut referire la mari sportivi ai României, Simona Halep, Helmuth Duckadam și Nadia Comăneci.

„Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele, la fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona.

Şi aş vrea să fac un apel la români să apere. Vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla în finala Cupei Campionilor. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a spus Donald Tusk.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai pesedistule de la 23:43 iar vii cu sloganul bolsevic al ucigasului iliescu precum ca noi nu ne vindem tara ??? Tara o fura oltenii din parlament nu strainii ! Muie dragnea, muie pesede !!!
4
1
Adica sa aparam statul mafiot cum a zis BASESCU TRAIAN?
2
2
Nu a fost Elita Romaniei.Au fost penaliI si condamnatii tradatori de tara. Au lasat si lasa stranii sa ne fure bogatiile. RUSINE
7
1
Au fost adunate toete javrele si zdrentele la Ateneu...!! hoti si penali Romaniei ... PUSCARIASILOR !!! bizonilor futuva n gura de sugaci si scursuri .... nimic nu ati facut .. doar ati furat !!!!
7
2
e capabila sa faca ceva in tara asta si ne cere noua....de ce nu intervin ei ?? Pentru ca le convine ce e aici !!!!!!
6
5
trebuia sa spuna romani apararti-va tara ca la rovine, aparati-va petrolul, aparati-va gazele, aparati-va padurile si granele dar nu a putut pantru ca le-au luat ei pe alea asa ca aparati goluru - de aer - ca duckadam!
9
7
Penibilul asta nu e ala care I-a propus lui Trump sa construiasca nuj ce nazbatie prin polonia si sa-i dea numele de Trump? E campionul regional la patetisme.
6
8
Bravo postarea "roman" ! Super !! Da, Tariceanu s-a spart in figuri si infatuare. A uitat limba romana, a uitat ca este roman ??!!
16
3
tariceanu a fost umilit de TUSK
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920