REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Donald Tusk: Una dintre principalele provocări pentru PPE va fi combaterea populismului şi a manipulării

Donald Tusk: Una dintre principalele provocări pentru PPE va fi combaterea populismului şi a manipulării

Replica API 21 noiembrie 2019 | 00:00 438

Una dintre cele mai mari provocări pentru Partidul Popular European (PPE) va fi combaterea populismului şi a manipulării, a declarat miercuri viitorul preşedinte al formaţiunii paneuropene, Donald Tusk, în intervenţia sa din prima zi a congresului PPE de la Zagreb.

''Până recent mulţi dintre noi au crezut că, în contextul modernizării, nevoi precum securitatea şi identitatea şi-ar pierde semnificaţia şi, în consecinţă, rolul şi misiunea statului şi autorităţii publice s-ar putea schimba şi ele. Dar realitatea tinde să fie puţin diferită. Astăzi, chiar mai mult decât în trecut, teama este cea care joacă un rol mai important în politică. Mulţi oameni se tem pentru securitatea lor mai mult decât pentru altceva. De exemplu, în momente precum criza migraţiei sau noul val de terorism, teama este cea care domină în comparaţie cu alte emoţii sociale. 'Daţi-ne sentimentul de siguranţă şi securitate' - asta am auzit în Europa în ultimii ani. În perioade de incertitudine, când totul se schimbă în jurul nostru, oamenii vor să fie siguri că cei aflaţi la putere nu îi vor abandona'', a spus Tusk, care la 30 noiembrie îşi încheie mandatul de preşedinte al Consiliului European.

El a ţinut să evidenţieze că, în pofida predicţiilor negative şi chiar a eforturilor oponenţilor politici, PPE a câştigat din nou alegerile pentru Parlamentul European, desfăşurate în perioada 23-26 mai.

Donald Tusk a ţinut să-i mulţumească lui Joseph Daul, care a condus PPE în ultimii şase ani ''într-o perioadă cu adevărat dificilă''.

''Dragă Joseph, va fi foarte dificil să te înlocuiesc, ai făcut o muncă excelentă. Ne-ai dat tuturor sentimentul siguranţei şi un sens al acţiunilor noastre. Eşti un adevărat lider al comunităţii noastre. Vreau să îşi mulţumesc şi pentru încredere. Tu ai fost cel care, în urmă cu mai mult de un an, mi-ai sugerat că aş putea fi succesorul tău şi ai avut atât de multă grijă de această idee încât sunt singurul candidat. Asta este o nouă dovadă a afecţiunii tale. Îţi mulţumesc'', a spus fostul premier polonez..

În cursul după-amiezii, delegaţii la congresul PPE îl vor valida prin vot pe viitorul preşedinte al Partidului Popular European, singurul candidat înscris pentru această funcţie. Donald Tusk va deveni astfel primul politician est-european la preşedinţia PPE de la fondarea acestuia, în 1976. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta,probabil, nu e polonez.
0
0
Cu hoardele de tribali musulmani ce vin spre Europa,cum ramine?Vreau sa fie trimisi acasa si navele militare europene sa respinga orice tentativa de a intra fraudulos in spatiul comunitar.Australia si alte tari cum pot si europenii nu pot sa rezolva acest flagel?Securitatea cetateanului european a scazut mult.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108