REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Done dă 100 de milioane cauţiune, numai să fie liber

Done dă 100 de milioane cauţiune, numai să fie liber

Replica API 9 august 2011 | 00:00 128

Cererea contrabandistului, respinsă de instanţă

Cererea contrabandistului, respinsă de instanţă

Se pare că pe afaceristul-evazionist şi contrabandist, Viorel Done, l-au părăsit toate stelele sale norocoase. Instanţa a respins, ieri, ca inadmisibilă, cererea de eliberare provizorie pe cauţiune, formulată şi depusă în cursul săptămânii trecute. Avocatul său, Liviu Cristescu, din cadrul Baroului Constanţa, ne-a precizat că azi va face recurs la hotărârea Tribunalului Constanţa, privind respingerea cererii.

Reamintim că vineri, magistraţii Tribunalului au luat act de depunerea cererii de eliberare pe cauţiune, stabilind valoarea acesteia la suma de 10.000 lei. Recursul se va judeca săptămâna aceasta la instanţa superioară, Curtea de Apel, iar dacă completul de 3 judecători va respinge recursul, Done nu are decât să-şi recupereze banii depuşi la trezorerie şi să rămână în continuare în arestul IPJ. Revenind la cererea de eliberare, era şi normal ca judecătorii să o respingă, mai ales că inculpatul nu a demonstrat că se supune hotărârilor anterioare.

A mai fost lăsat liber şi a recidivat

Reamintim că, în urmă cu un an, Viorel Done a fost arestat, după ce a fost prins cu o mare cantitate de mărfuri de contrabandă. După câteva luni de arest, instanţa l-a eliberat cu condiţia să nu mai comită fapte infracţionale de acest gen. Numai că Done nu s-a dovedit a fi de bună credinţă. În urmă cu puţin timp, ofiţeri ai BCCCO şi jandarmii au descins la firmele deţinute de acesta şi au descoperit o altă cantitate de ţigări netimbrate şi bani proveniţi din contrabandă. În momentul în care pe numele său a fost emis un alt mandat de arestare, acesta s-a sustras, fiind prins ulterior de poliţişti şi încarcerat. După toate aceste aspecte, Done vrea să iasă din arest pe cauţiune, numai că magistraţii nu au mai fost înduplecaţi şi de această dată.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367