REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"Dorel" de la ENEL era să electrocuteze o familie întreagă din Valu lui Traian

"Dorel" de la ENEL era să electrocuteze o familie întreagă din Valu lui Traian

Replica API 28 octombrie 2013 | 00:00 294

Ce spune oficialul companiei de electricitate? "Se dramatizează"

Ce spune oficialul companiei de electricitate? "Se dramatizează"

Spirite încinse la Valu lui Traian. Un locuitor acuză că ENEL i-a pus familia în pericol încă de acum doi ani de zile, când lucrătorii, veniţi să remedieze o problemă, i-au scos cablul de împământare de la contor fără să-i spună. În plus, putea să se electrocuteze sau să-i ia foc locuinţa, după cum a spus el. Reprezentanţii ENEL au specificat că se dramatizează, iar clientul respectiv trebuie să sune la deranjamente.

Un locuitor din Valu lui Traian reclamă faptul că angajaţii ENEL sunt în stare de orice, numai să se "spele" pe mâini cât mai repede, mai ales când este vorba de muncă. Mai exact, Marius Cristian ne-a spus că în urmă cu aproximativ doi ani de zile a întâmpinat o problemă, respectiv îi sărea siguranţa principală de lângă contorul montat în partea exterioară a casei. "Am luat legătura cu cei de la Enel, care au venit imediat. Le-am explicat problema, şi anume că-mi sărea siguranţa principală, de fapt nu mai stătea deloc ridicată. Încercam s-o ridic şi degeaba. Au umblat ei la contor, au scos un cablu şi mi-au spus că s-a rezolvat. Aşa a fost, siguranţa nu mai sărea. Am întrebat ce problemă a fost şi mi-a răspuns în doi peri, mai mult în şoaptă, că a fost vorba de un scurt", a declarat, pentru "Replica", Marius Cristian. Toate lucrurile au mers bine de atunci, ne mai relatează constănţeanul, însă problemele au revenit chiar în luna curentă. "Ne-am pus centrală termică pe gaz, iar pe data de 24 octombrie a fost pusă în funcţiune. Însă, cum centrala avea nevoie de o priză cu împământare, am tras una întocmai. Dar, surpriză! Când am băgat centrala în priză, a picat aceeaşi siguranţă principală. Am chemat doi electricieni, s-au uitat la contor şi au constatat că firul de împământare este scos. Prin urmare, aşa au rezolvat cei de la Enel problema în urmă cu aproape doi ani. În tot acest timp, eu puteam să mă electrocutez, să ia casa foc. Ardeam în casă precum un şobolan", ne-a mai spus Marius. Tot acesta a menţionat şi faptul că electricienii i-au spus că ar fi vorba de o "tehnică" des aplicată de angajaţii Enel, atunci când se află în imposibilitatea de a remedia problema cât mai repede. În concluzie, a fost mai simplu să se scoată un cablu, decât să se facă verificări de specialitate, a conchis locuitorul din Valu lui Traian. De cealaltă parte, Johanna Scânteie, purtătorul de cuvânt în cadrul Enel Distribuţie Dobrogea, a declarat că nu există asemenea riscuri. "Nu se puteau electrocuta (cetăţenii care reclamă situaţia - n.r.), nu există asemenea riscuri. Se dramatizează. Trebuie să se liniştească şi să sune la noi, la deranjamente şi va veni o echipă de specialişti să vadă despre ce este vorba. Repet, nu există un astfel de risc. Cât despre centrală, aceasta are un consum mai mare şi probabil de aceea a sărit siguranţa. Să sune la noi şi echipa va vedea despre ce este vorba", a spus aceasta. Întrebată dacă aceasta este o tehnică des practicată în cadrul ENEL, Johanna Scântee a răspuns: "Aici nu pot să vă răspund, nu sunt electrician. Dar trebuie să vină o echipă de la noi, poate că electricienii aceia i-au spus ceva ce nu este real. Se vor face măsurători şi se va stabili".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614