REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dorel Vișan, reacție virulentă după înmormântările discrete ale artiștilor răpuși de Covid

Dorel Vișan, reacție virulentă după înmormântările discrete ale artiștilor răpuși de Covid

Replica API 9 aprilie 2021 | 00:00 1215

Muzica lăutărească a pierdut într-o săptămână trei mari artiști. Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă au fost răpuși toți trei de Covid. Înhumările lor au avut loc respectându-se protocolul Covid, după legea aflată încă în vigoare. Joi, 8 aprilie, Ministrul Sănătății a anunțat că se schimbă regulile la înmormântările Covid.

Dorel Vișan

foto: Adevarul

Marii artiști au fost puși întru-n sac, în sicriu sigilat, și duși la groapă cu număr limitat de persoane. O mică excepție s-a făcut în cazul lui Gabi Luncă, în memoria căreia luni a fost organizată o slujbă la Romexpo, în absența trupului neînsuflețit. La cimitirul Dămăroaia, unde solista a fost înmormântată, au fost peste 50 de persoane, iar convoiul mortuar cu sicriul sigilat, în care se afla corpul neînsuflețit al artistei, a fost prutat prin București. Familia lui Nelu Ploieșteanu, dar și cea a Corneliei Catanga s-au revoltat, spunând că înmormântările celor doi mari artiști au fost o batjocură!

Dorel Vișan: "Slujbele de înmormântare fac parte din cultura unui neam"

Actorul Dorel Vișan a luat și el atitudine împotriva restricțiilor impuse de autorități şi a regulilor actuale de la înmormântările COVID-19, care vor fi însă schimbate printr-un nou ordin de ministru. ”Este dureros ce am văzut și neomenesc. Este o dovadă cât de fragilă este condiția umană atunci când este lovită în punctul ei cel mai sensibil în sociabilitate. Trăim într-o lume bolnavă din care a fost alungat Dumnezeu, și o lume fără Dumnezeu este o lume lipsită de sens. Slujbele de mormântare, onorurile pe care le aduceam noi celor care pleacă dintre noi, fac parte din cultura unui neam, fac parte din nivelul intelectual al neamului care este măsura cu care se măsoară preocuparea pentru valori”, a spus Dorel Vișan, la Antena 3.

„Am batjocorit familia și o batjocorim în continuare”

Actorul a făcut un apel către autorități pentru a schimba aceste reguli, care batjocoresc memoria marilor artiști, dar și a oamenilor de rând. “De 30 de ani încoace autoritățile care răspund de soarta oamenilor au impresia că sunt puși acolo pentru stăpânire, ori sunt puși acolo pentru slujire și pentru grija față de ceilalți. Cu toate eforturile biserica trebuie ajutată de instituțiile statului. Prima instituție este familia, dar am batjocorit familia și o batjocorim în continuare”, mai declarat marele actor, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218