REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dorințele copiilor din centrele de plasament, transpuse în artă, la Constanța

Dorințele copiilor din centrele de plasament, transpuse în artă, la Constanța

Replica API 23 noiembrie 2017 | 21:22 296

Miercuri, la Constanța, în City Park Mall, a avut loc vernisajul unei expoziţiei de fotografii în beneficiul copiilor din centre de plasament.

„Mână cu Mână” este un proiect artistic social dezvoltat în beneficiul copiilor din centre de plasament și a fost lansat astăzi. Parte din platforma Copii cu Viitor, proiectul este derulat de Asociația United Hands România și Fundația Refresh, în colaborare cu Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Mână cu Mână își propune să transmită un puternic mesaj de importanţă națională în materie de integrare a copiilor instituționalizați în comunitate, pentru binele general al societății, însă implementarea se va face în principal în două centre de plasament din județul Constanța – Centrul de Plasament Antonio din Constanța și Centrul de Plasament Delfinul din Agigea.

Copiii din aceste două centre au fost implicați într-o activitate amplă ce a presupus mai întâi fotografii ale mâinilor lor, realizate artistic de fotograful Horia Manolache, cu experiență semnificativă în proiecte sociale artistice în București și San Francisco. Mai departe, artistul grafic Gabi Toma a ilustrat dorinţele şi proiecţiilor copiilor asupra vieţii, familiei şi societăţii.

Pe website-ul www.manacumana.ro și prin prisma a numeroase expoziții, evenimente și inițiative ce vor fi desfășurate pe perioada campaniei, se va realiza strângerea de fonduri pentru derularea de programe în afara centrelor – excursii, tabere, cursuri (pasiuni și materii școlare, meditații, programe after school etc.), diverse activități cu scop recreațional, educațional, cultural și pentru creșterea gradului de integrare a copiilor instituționalizați în societate.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367