REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dosar ANRP: Alin Cocoș a recunoscut toate acuzațiile; Alina Bica cere audierea Elenei Udrea

Dosar ANRP: Alin Cocoș a recunoscut toate acuzațiile; Alina Bica cere audierea Elenei Udrea

Replica API 10 octombrie 2015 | 23:45 198

Alin Cocoș, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, a recunoscut toate acuzațiile care i se aduc în dosarul ANRP, într-o declarație pe care a dat-o vineri în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Judecătorii l-au audiat pe Alin Cocoș, după ce acesta și-a recunoscut vinovăția și a cerut să fie judecat prin procedura simplificată, la fel cum au cerut anterior Dorin Cocoș și Ionuț Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica.

Cererea acestora de a fi judecați mai repede a fost însă amânată de instanță, până când vor fi audiați toți inculpații și martorii și vor fi administrate probele de la dosar.

"Recunosc în integralitate fapta. La sfârșitul anului 2011, l-am cunoscut pe Ionuț Mihăilescu printr-un anturaj comun. Nu îmi aduc aminte care era acel anturaj. Am dezvoltat o relație amicală. La o sărbătoare am cunoscut-o și pe Alina Bica, cred că într-un club", a declarat Alin Cocoș.

El a relatat că a încercat de mai multe ori să vândă terenul din Snagov, deoarece avea nevoie de bani pentru finalizarea construcției unei clădiri.

La una dintre întâlnirile cu Ionuț Mihăilescu, Alin Cocoș i-a prezentat acestuia oferta pentru terenul respectiv, suma cerută fiind de 180.000 — 200.000 euro, în condițiile în care el îl cumpărase cu 203.000 euro.

Ionuț Mihăilescu s-a arătat interesat, susținând că vrea să cumpere terenul împreună cu niște prieteni, printre care era și Alina Bica.

"La una dintre întâlniri a participat și tatăl meu. Ionuț Mihăilescu mi-a spus că nu are decât 100.000 euro, dar a menționat că printre cumpărători era și Alina Bica. Tatăl meu a acceptat prețul și mi-a spus că are o obligație față de Alina Bica, de când era ea la ANRP. Ulterior, mi-a spus că obligația era legată de o despăgubire primită de Gheorghe Stelian. Am acceptat prețul pentru că tot ce am datorez tatălui meu. Dacă îmi spunea să vând cu 20.000 de euro, așa făceam", a mai spus Alin Cocoș.

Cele spuse de Alin Cocoș au fost confirmate și de Dorin Cocoș, acesta declarând în sala de judecată că avea o obligație față de Alina Bica și i-a spus fiului său că, dacă este cazul, să-l lase pe Mihăilescu să plătească terenul și în rate.

Tot la acest termen al procesului, avocații Alinei Bica au cerut judecătorilor să dispună ca Elena Udrea să fie audiată în calitate de martor, pentru a arăta dacă SRI a pus presiune pe fosta șefă a DIICOT.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În același dosar mai sunt judecate și alte persoane care erau în componența comisiei: Crinuța Dumitrean, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu și Remus Baciu.

Au mai fost deferiți justiției evaluatorul Emil Nuțiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe și Dorin Cocoș, fiul acestuia, Alin Cocoș, și Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al șefei DIICOT.

"În 15 martie 2011, inculpații Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan și Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu (...), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuțiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat și a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian și alte persoane", susțin procurorii.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

sursa: http://www.agerpres.ro/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102