REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dosar penal cu inspectori ANAF, poliţişti şi infractori, amânat de la o lună la alta

Dosar penal cu inspectori ANAF, poliţişti şi infractori, amânat de la o lună la alta

Replica API 17 mai 2012 | 00:00 277

Hoţul "neprins", negustor cinstit?

Hoţul "neprins", negustor cinstit?

Deşi au fost trimişi în judecată de mai bine de jumătate de an, dosarul penal în care sunt cercetaţi un inspector ANAF şi un fost director al unei firme de pază, bate pasul pe loc, dispunându-se amânări de la o lună la alta, din te miri ce motive. Este vorba despre dosarul penal 28616/212/2011, în care sunt cercetaţi Alexandru Gorga, mare "şmecher" prin Constanţa, mai ales că numele său apare în mai multe scandaluri marca "Spaniolul", fost director al firmei de pază SC President Guard SRL, Daniela Neagu - inspector ANAF, şi încă o persoană fără o calitate specială, Ana Dan.

Acuzaţiile care li se aduc sunt abuzul în serviciu, furtul calificat şi infracţiuni la regimul rutier, săvârşite sub forma unui concurs real de infracţiuni, la care se adaugă şi mărturia mincinoasă. De remarcat că, iniţial, în acelaşi dosar au fost cercetaţi şi 2 agenţi de poliţie ai Secţiei 4, Claudiu Voicilă şi Virgil Chirea, acuzaţi pentru luare de mită, însă aceştia au fost sancţionaţi doar administrativ, întrucât probele îndreptate împotriva lor erau insuficiente. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Constanţa pe 1 noiembrie 2011, însă, până în prezent, au avut loc 4 amânări, la cererea inculpaţilor sau avocaţilor, precum şi din cauza neprezentării martorilor.

Despre faptele încriminatorii

Una din cauzele penale descrise în rechizitoriu se referă la un furt de pe data de 8 septembrie 2011 din hipermarketul Real, de unde Gorga şi încă un individ, Florin Stoian Lazăr, au sustras mai multe bunuri, fiind depistaţi de agenţii de pază, care au solicitat intervenţia poliţiştilor Voicilă şi Chirea. Însă, cei doi poliţişti, în loc să ia măsurile necesare, în prezenţa unui martor, care era şeful compartimentului Pază a hipermarketului, ei i-au cerut acestuia să părăsească camera de depistare, lăsându-i pe hoţi să plece din incintă. Camerele de supraveghere i-au surprins însă pe poliţişti stând de vorbă cu hoţii ca nişte vechi prieteni, în parcare, iar la un moment dat, unul din hoţi i-a înmânat ceva unui poliţist, care a fost introdus sub uniformă. După acest incident, cei doi poliţişti au transmis ofiţerului de serviciu că nu au putut prinde hoţul. Aceleaşi camere de filmat au surprins-o şi pe una dintre femeile mai-sus menţionate în tandreţuri cu unul dintre hoţi. Alte cauze reunite în acelaşi dosar se referă la agresarea lui Paul Iordache de către Gorga, primul fiind socrul administratorului complexului Savoy, Bellamy Zahiu, asta în timp ce firma de pază la care lucra Corga avea contract încheiat cu Savoy, în vederea sigurării securităţii. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat că la data de 27 iunie 2009, în calitate de agent de pază la hotelul Savoy, Goroga la bruscat pe bătrânul care şi-aşa abia se mai ţinea pe picioare, l-a trântit la sol pentru a-l împiedica să pătrundă în incinta hotelului, deşi hotelul aparţinea fiului său. De asemenea, la data de 23 ianuarie 2011, acelaşi individ a fost depistat conducând un autoturism BMW pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanţa, deşi avea permisul suspendat. După depistarea în trafic, Daniela Neagu şi Dan Ana, pasageri în autovehicul, au declarat mincinos în faţa organelor de urmărire penală că, de fapt, Daniela Neagu ar fi fost la volan, cu intenţia de a-l exonera pe cel vinovat de răspunderea penală. După cum decurge cercetarea judecătorească, se pare că instanţa de fond va finaliza această etapă la anul şi la mulţi ani.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218