REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dosar penal de profanare de cadavre în cazul rudelor lui Săceanu

Dosar penal de profanare de cadavre în cazul rudelor lui Săceanu

Replica API 19 februarie 2014 | 00:00 474

Agenţii de pază nu au opus rezistenţă

Agenţii de pază nu au opus rezistenţă

Moartea cunoscutului Ismail Iaşar, zis Săceanu, nu a trecut neobservată. El a fost condus pe ultimul drum luni, 17 februarie, cortegiul funerar fiind alcătuit din sute de persoane. Însă, în timpul înmormântării a venit şi bomba, lansată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Reprezentanţii unităţii medicale au depus o sesizare la Secţia 3 Poliţie , menţionând că trupul neînsufleţit al fost luat cu forţa de către rude, fără acordul medicilor. Sesizarea s-a transformat acum în dosar penal pentru profanare de cadavre, fiind deja audiate mai multe persoane.

Dosar penal pentru profanare de cadavre! Vorbim despre persoanele care ar fi năvălit în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi ar fi sustras cadavrul lui Iaşar Ismail, zis Săceanu, de pe secţia de ATI. Toată nebunia a avut loc pe 16 februarie a.c., în jurul orei 21.10, când poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de către personalul medical al SCJU Constanţa cu privire la faptul că, mai multe persoane au sustras cadavrul unui bărbat din unitatea medicală. "Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind faptul că, I. I., de 65 de ani, din Constanţa, a decedat în jurul orelor 19.00, în spital. Aparţinătorii, de religie musulmană, conform tradiţiei, au solicitat iniţial permiterea ridicării cadavrului fără efectuarea necropsiei, ulterior sustrăgându-l din unitatea medicală. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă", susţin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Cam 200 - 300 de rude au umplut curtea spitalului şi 20 au intrat să ia cadavrul

Conducerea unităţii sanitare susţine că peste 200 de persoane se adunaseră în curtea unităţii sanitare, iar pe Terapie Intensivă au intrat circa 20 - 30 de indivizi şi au luat cadavrul. De cealaltă parte, oamenii legii susţin că medicul curent, dat fiind boala incurabilă de care suferea Săceanu, a considerat că nu e nevoie de necropsie şi a semnat un aviz de scutire de necropsie, moment în care rudele au luat trupul neînsufleţit. Ca atare, la mijloc ar fi şi lipsa de comunicare, întrucât medicul nu le-a comunicat acestora că nu au voie să ia trupul, chiar dacă au acel aviz. În plus, agenţii de pază nu au intervenit, nu au opus rezistenţă, şi au sunat la 112. Deja au fost audiate câteva persoane, iar cercetările continuă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218