REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DOSAR PENAL: două liste de la UDTTMR, ambele cu ştampilă, depuse la Biroul Electoral

DOSAR PENAL: două liste de la UDTTMR, ambele cu ştampilă, depuse la Biroul Electoral

Replica API 24 octombrie 2016 | 12:31 534

În premieră, minoritatea ar putea să nu aibă parlamentar!

În premieră, minoritatea ar putea să nu aibă parlamentar!

Preşedintele UDTTMR, Gelis Eserghep, a explicat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, cum s-a ajuns în situaţia nemaiîntâlnită până în prezent de a-i fi respins candidatul la Parlament! Motivul respingerii a fost acela că la Biroul Electoral Central au fost depuse două liste cu ştampila UDTTMR. A doua listă a fost depusă de către Varol Amet, şi semnată de către Gelal Nagi, fost vicepreşedinte UDTTMR. Ambele liste au avut ştampila uniunii, ceea ce reprezintă act penal pentru cea de-a doua listă depusă în afara acordului conducerii organizaţiei. Amintim că Varol Amet este nemulţumit de faptul Uniunea nu l-a mai desemnat drept reprezentant al său pentru încă un mandat de parlamentar, UDTTMR mizând pe Ersun Anefi în viitoarea legislatură.

Gelil Eserghep, preşedinte UDTTMR, a anunţat în cadrul conferinţei că există soluţii pentru a putea avea totuşi un reprezentant în Parlament. Însă, nu a vrut să divulge numele partidului. „Avem foarte mulţi oameni care sunt alături de noi. Inclusiv, la Bucureşti, în diverse cercuri. Se caută şi s-au şi identificat soluţii pentru rezolvarea situaţiei. O rezolvare foarte simplă pe care am găsit-o şi am şi fost contactaţi este prin partid politic. „Ni s-a oferit un loc total eligibil şi cu promisiunea că al nostru deputat după ce depune jurământul să îşi dea demisia din grupul lor guvernamental şi să se înscrie în grupul minorităţilor”, a declarat Gelil Eserghep. „La vremuri mai grele se vede cu adevărat dacă putem să fim o comunitate unită. Foarte mulţi oameni din afara comunităţii au sărit să ne sprijine şi să ne întrebe cu ce ar putea să ne sprijine”, a adăugat liderul UDTTMR. „Ce noi am avut deputat între 2012-2016? A făcut el ceva pentru comunitatea noastră? E puţin amar ce zic - comunitatea noastră nu a avut deputat”, a declarat liderul cu referire la activitatea actualului deputat din partea Uniunii, Amet Varol. Amintim, totodată, că deputatul a contestat în instanţă alegerile din 9 ianuarie, unde s-a ales conducerea tătarilor.

Scandal la poarta UDTTMR

De precizat că ieri, în timp ce Gelil Eserghep susţinea conferinţa de presă, mai multe persoane au acuzat actuala conducere a UDTTMR că nu au fost lăsate să intre în sediul Uniunii şi că au fost agresate fizic de către bodyguarzi. Poliţia a fost chemată la faţa locului. „Am fost în conducere. Mie îmi este frică să intru acolo. Am fost ameninţaţi şi acum am fost bătuţi. Am intrat înăuntru şi am fost întorşi cu spatele şi luaţi la pumni. Ca să nu vedem. Am sunat la poliţie. A venit poliţia. Au luat mărturii. Nu am depus încă plângere”, au declarat tătarii care se aflau la poarta sediului.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614