REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dosar penal pentru înşelăciune: vizate - 14 nume cunoscute în lumea ţeparilor!

Dosar penal pentru înşelăciune: vizate - 14 nume cunoscute în lumea ţeparilor!

Replica API 16 noiembrie 2016 | 23:54 1160

„Uniunea Escrocilor din Constanţa”

„Uniunea Escrocilor din Constanţa”

Mai mulţi indivizi au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune, unii dintre ei fiind recidivişti, cunoscuţi pentru ţepele date, chiar şi în toată ţara. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe 14.11.2016, urmând a fi stabilit şi primul termen în dosar.

Este vorba despre Tudor Stoica, Cristea Nelu, Marinel Ion, Dumitru Laurentiu Marius, Cornea Tudor Marius, Costin Angelica Gina, Stinnga Adria, Capitanu Adina, Macovei Cristinel, Ichim Marius, Opris Florin, Barbieru Marcel George, Cimpoeru Liliana şi Coja Niculae, care au indus mai multe persoane în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine un folos patrimonial injust. În acest caz, fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. De asemenea, ei sunt acuzaţi de folosirea unor înscris oficiale ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice. Aici, fapta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată. De precizat este că s-a stabilit şi că există un concurs real de infracţiuni când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană, prin acţiuni sau inacţiuni distincte, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna din ele. Amintim că Liliana Cimpoeru, fostă Lipan, fostă Buiucă, a dat ţepe în toată ţara de-a lungul anilor, dar a acţionat în Constanţa, alături de Nicolae Stanciu. Mai exact, ei s-au dat drept reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, exprimându-şi dorinţa de a cumpăra mobilă în valoare de 11.181 lei, iar pentru plata bunurilor au emis un ordin de plată falsificat. Aceasta a fost judecată în mai multe dosare, unul fiind înregistrat şi în ianuarie anul curent. Şi afaceristul Laurenţiu Marius Dumitru a mai ajuns în atenţia oamenilor legii, fiind cercetat de Poliţia Transporturi după ce a furat, în martie 2006, câteva zeci de tone de laminate, din Portul Constanţa. În 2012 a fost finalizată ancheta. Acesta învârtea afaceri din cele mai variate, în sensul că vindea material lemnos, mobilă şi alte materiale de construcţii prin Compact Enterprises SRL (firmă implicată, de asemenea, în furtul de laminate) etc. Ajungem şi la Adina Căpitanu, cunocută şi ea pentru ţepe, fiind condamantă la închisoare cu suspendare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367