REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Dosar pentru șefa DNA Bacău! Denunțuri smulse sub teroarea cătușelor în cazul lui Berca!

Dosar pentru șefa DNA Bacău! Denunțuri smulse sub teroarea cătușelor în cazul lui Berca!

Replica API 24 martie 2019 | 15:13 1496

Sursa foto: luju.ro

După șefii DNA Ploiești și DNA Oradea, un alt conducător al unei structuri a parchetului anticorupție este vizat într-un dosar aflat în instrumentarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). Este vorba despre procuroarea Cornelia Hrincescu, șefa DNA Bacău.

Secția pentru anchetarea magistraților derulează cercetări într-un dosar care privește modul în care ex-ministrul de Interne Gabriel Berca, trimis în judecată printr-un rechizitoriu semnat de procurorea Cornelia Hrincescu de la DNA Bacău, a fost rezolvat cu un denunț mincinos smuls sub teroarea cătușelor, scrie luju.ro. Ancheta în acest caz a fost începută încă din 2016 de Secția de urmărire penală și criminalistică din PICCJ, după plângerea făcută de ministrul Berca, dată de la care au fost realizate câteva audieri de martori, dar nimic mai mult. Timp de aproximativ trei ani dosarul a stat chipurile în lucru la PICCJ. Iată însă că recent, din datele pe care le deținem, SIIJ a declanșat propria anchetă, una care se anunță a fi una extrem de spectaculoasă.

Și spunem asta dacă avem în vedere dezvăluirile pe care deja le-a făcut chiar unul dintre cei doi denuntatori ai lui Mihai Berca, fostul deputat Mihai Banu. Condamnat pentru complicitate la trafic de influență în același dosar cu Berca, Mihai Banu a relatat pe larg practicile DNA din acest dosar, atât la Curtea de Apel Bacău, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Inexplicabil însă, mărturia să nu a avut nicio însemnătate și valoare pentru judecătorii cauzei, Gabriel Berca fiind condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru trafic de influență, pedeapsa pe care deja a făcut-o, iar fostul deputat la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Astfel, așa cum Lumea Justiției a arătat încă de acum doi ani, Mihai Banu a relatat la Înalta Curte de Casație și Justiție că în momentul în care a făcut denunțul împotriva lui Berca se află în arest de 8 zile, locuința îi fusese percheziționată, nu îi fuseseră date medicamentele pe care le lua din cauza diabetului, iar procurorii DNA l-au avertizat că va avea de suferit dacă nu da declarația incriminatoare la adresa ex-ministrului PDL. În acest sens, Banu a recunoscut că a mințit atunci când a afirmat la DNA că a primit 80.000 de euro pe care i-ar fi dat apoi lui Gabriel Berca, totul fiind o invenție pentru a fi pus în libertate, a mai scris luju.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ghita al nostru stapanul nostru.Varanul si-a facut datoria.Maine vor spune ca sefa DNA Bacau ar fi folosit si fierul incins si dispozitivul de scos unghii din carne.Ti-ai dracu de pesedisti scarbosi ! Bleah...!
5
4
La puscarie cu chiovesi si cu toti lingaii ei
3
6
cine comenteaza, luju.ro este recunoscuta ca o portavoce a psd
5
3
da, SS-institutia personala a puscariasului draknea infiintata ilegal de criminalul tudorel ce a numiti in functii de sef si secund doi analfabeti cu zero rezultate in justirtie- tantita aceasta care si-a dat arama la acea mimare de conferinta la care a fost pe post de bufon sau sperietoare de ciori- se practica la tara astfel de obiecte pt ca pasarile zburatoare sa nu distruga recolta- dar fatuca lu tatuca PSD- este mana in mana cu interlopii. Aici am ajuns
6
3
Scorneli de-ale slugilor lui Voiculescu
12
11
@14,44.. Noi o vrem pe mata... Ca nevasta nu ai... Labagiule...
3
10
beeee! beeee! noi o vrem pe kovesi! E bine colegu?
9
5
Papagalii care sustin sistemul lui Kovesi? De ce nu behaie si acum??? Hai idiotilor urlati!!!!!
17
14

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369