REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Dosare penale pentru autoturisme radiate din circulaţie, cu numere expirate şi ITP fals

Dosare penale pentru autoturisme radiate din circulaţie, cu numere expirate şi ITP fals

Replica API 12 ianuarie 2015 | 22:57 271

Şoferi inconştienţi

Şoferi inconştienţi

N-au scăpat de dosare penale! Vorbim despre trei persoane care au vrut să scoată din România autoturisme radiate din circulaţie, cu numere expirate şi ITP fals. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche un autoturism cu numere de Germania care era radiat din circulaţie, iar în P.T.F. Ostrov un autoturism marca Volkswagen al cărui certificat tip I.T.P. era fals, pe care un cetăţean bulgar, respectiv unul român, intenţionau să le scoată din ţară. De asemenea, pe raza localităţii Hârşova din judeţul Constanţa a fost identificat în trafic un bărbat care conducea o autoutilitară cu numere expirate.

“În data de 08.01.2015, în jurul orei 16.55, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar Martin A., în vârstă de 21 ani, care conducea un autoturism marca BMW model 730D cu numere de Germania. În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania, din data de 07.01.2015”, au spus oamenii legii. Poliţiştii de frontieră au mai constatat faptul că permisul de conducere prezentat de şoferul autoturismului este susceptibil a fi falsificat, din verificările ulterioare rezultând faptul că acesta nu este posesorul unui document legal. Conducătorul auto, domiciliat în oraşul bulgăresc Kavarna, a declarat că a achiziţionat autoturismul din Germania în schimbul sumei de 6.000 de euro şi că dorea să-l înmatriculeze în R. Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal şi „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal. La finalizarea cercetărilor autoturismul în cauză va putea fi transportat în R. Bulgaria pe o platformă. “În acceaşi zi, în jurul orei 08.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Iveco cu numere provizorii eliberate de autorităţile din România şi condusă de cetăţeanul român Saban B., în vârstă de 29 ani, domiciliat în oraşul Hârşova”, au mai precizat poliţiştii de frontieră. În urma verificărilor a rezultat faptul că autoutilitara avea numerele expirate din data de 31.12.2014, fapt pentru care conducătorul auto s-a ales cu dosar penal. Şi în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Daniel U., în vârstă de 22 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen înmatriculat în R. Bulgaria. Verificările au stabilit că certificatul tip I.T.P. al autoturismului prezintă indicii de fasificare. Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Galaţi, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals. Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin. 1, respectiv art. 323 din Codul Penal.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369