REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dosarele „fără număr” ale lui Dănuţ Căpăţână! Al patrulea a ajuns pe masa magistraţilor

Dosarele „fără număr” ale lui Dănuţ Căpăţână! Al patrulea a ajuns pe masa magistraţilor

Replica API 25 mai 2017 | 00:00 342

Spitalul nostru cel de toate zilele!

Spitalul nostru cel de toate zilele!

Fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dănuț Căpățână, s-a mai ales cu un dosar penal "marca" DNA! Acum a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Mai exact, banii erau dăduți aiurea, cu titlul de onorariu și prime de succes, pentru niște servicii neexecutate în realitate. Precizăm că este vorba de al patrulea dosar al lui Căpățână, fiind și condamnat în două de către instanța de fond.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 11 iunie 2013, între Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, reprezentat de inculpatul Dănuț Căpățînă, la acea dată manager al unității medicale, și o societate comercială, a fost încheiat un contract – neprevăzut în planul anual al achizițiilor publice – având ca obiect prestarea unor servicii de consultanţă pentru convențiile încheiate de spital cu casele de asigurări de sănătate, publice şi private (pe o durată de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii de drept).

În exercitarea atribuțiilor sale de manager și ordonator terțiar de credite, inculpatul Căpățînă Dănuț a încheiat contractul fără a urma vreo procedură dintre cele prevăzute de legislația aplicabilă contractelor de achiziție publică și a dispus cheltuieli din fonduri publice fără existența unei baze legale, deși serviciile de consultanță ale prestatorului nu au fost executate în totalitate și reprezentau, în fapt, și atribuții proprii ale inculpatului.

Astfel, în perioada 11 iunie 2013 - mai 2016, când inculpatul nu și-a mai exercitat atribuțiile care decurgeau din calitatea deținută, S.C.J.U. „Sf. Apostol Andrei” Constanţa a achitat către societatea respectivă suma de totală 307.900 lei, reprezentând onorariu și prime de succes, pentru niște servicii neexecutate în realitate. Această sumă de bani reprezintă un prejudiciu cauzat unității medicale și un folos necuvenit pentru firma prestatoare a serviciilor.

Până în acest moment, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. Anterior, inculpatul Dănuț Căpățînă a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare în alte 3 dosare și a fost și condamnat în două de către instanța de fond.

Astfel, fostul manager a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Oxigenul medical din spital”, dar decizia nu este definitivă, urmând a se judeca apelul. Prima instanță s-a pronunțat și în dosarul contractelor cu firma de IT, în decembrie 2016, condamnându-l la 13 ani cu executare. Nici aici decizia nu este definitivă. Al treilea dosar în care a fost trimis în judecată vizează serviciile de recepție ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, atribuite societății Mara Investcom S.R.L.. De precizat este că fosta sa soție controla firma mai sus precizată.

Liliana CHIRU

DETALII DESPRE DOSARELE LUI CĂPĂȚÂNĂ:

http://www.replicaonline.ro/ani-grei-de-puscarie-pentru-capatana-fostul-manager-al-spitalului-judetean-constanta-301278/

http://www.replicaonline.ro/danut-capatana-condamnat-la-inchisoare-cu-executare-288210/

http://www.replicaonline.ro/danut-capatana-trimis-in-judecata-de-dna-intr-un-nou-dosar-294395/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui cercetat si in legatura cu inchiderea spitalului de la Eforie Sud! N-a avut nici o remuscare pentru inchiderea lui! A imprastiat 200 de angajati in tot judetul ca sa lase in paragina un spital de renume!
1
0
prieteni lui constantinescu.hai sa haliti kkt dar actualul meneger de unde are cihones numirea nu cumva tot psd se ocupa.da da concurs capacitati menegeriale vb goale si atiit sluga politica si atit.datoriile lui constantinescu vb kkturi dar de tre sa fie halit de cineva doar nu o sa prinda coaja.dai si lu mata.
1
0
Poate sa ia 50 ani de puscarie, il gratiaza domnu Dragnea pe motiv ca a gresit si el de vreo 4,5 ori ,sa i se mai acorde o sansa ca poate data viitoare nu o sa mai fie prins.
1
0
Dar toate astea le-a facut singur ? Ceilalti de ce nu sunt condamnati ? Juridic, achizitii, ...plus cei din umbra. Nu comentam ca nu e vinovat, dar nu putea de unul singur sa le faca pe toate.
3
1
zau?! nu voi de la reolica erati cu limbile valvoi pe la cururile celor doi hoti?atunci nu ati vazut nicio furaciune?
4
0
Ce partid era in spate ?, cumva unul cu 3 trandahiri ?
7
1
la puscarie cu hotii,spitalul trebuia sa rada la cati bani s-au tocat si furat cu prietenul lui Nicusor Coinstantinescu.Au facut doar spoiala la prima vedere.Acum sa-si plateasca datoriile .
6
3
Un caz de manual, cand lacomia, impostura si obedienta fac un menage a trois perfect. Fie-i vaselina grafitata!
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102