REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Dosarul angajărilor fictive: Dragnea apelează la o nouă cale extraodinară de atac în instanţă - recursul în casaţie

Dosarul angajărilor fictive: Dragnea apelează la o nouă cale extraodinară de atac în instanţă - recursul în casaţie

Replica API 23 octombrie 2019 | 01:07 412

Liviu Dragnea

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un recurs în casaţie, prin care încearcă să obţină anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Este a doua cale extraordinară de atac la care apelează Liviu Dragnea, după ce a depus săptămâna trecută o contestaţie în anulare la Instanţa supremă.

Alţi doi inculpaţi din acest dosar, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct, au depus contestaţii în anulare.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acelaşi dosar, Floarea Alesu a primit 3 ani şi 7 luni închisoare cu executare, iar Olguţa Şefu a fost condamnată la un an închisoare cu suspendare.

Conform rechizitoriului, Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi, de fapt, activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SSIJ este militia politica a psd condusa de Adina Florea coada de topor a lui Tudorel Toader, sluga psd-ului si-a lui DRACnea:
2
0
In puscarie sa ramai !!!
2
0
Eu cred ca ai dreptate,pentru ca zicala crestineasca"Dnumezeu nu vrea moartea pacatosului ci indreptarea lui"nu este valabila si pentru pacatosi care au adus un prejudiciu atat de mare tari ca nici in bani castigati cinstit in 20 de vieti nu pot sterge raul pe care l-au facut.
3
0
Sper sa putrezesti in puscarie si pe urma sa crapi fiindca tara te vrea mort!
3
0
se vede, nu-i prieste parnaia. Muie !!!
3
1
Daca se uita in oglinda ar trebui sa vada ca toata activitatea lui merita o puscarie. Poate are si fapte care nu au ajuns in justitie... Se zbate inutil. Una din fapte este morala: a distrus PSD in loc sa elimine baroneala si barosaneala din el. Care nu zicea ca el era dat afara. Asa au ramas boierii si coruptii dar si multi incomoetenti. Si ar trebui vazut cum s-au strans banii aia multi la el in conturi... N-are aspect de social democrat.
2
1
De cati judecatori este nevoie pentru o sentinta definitiva ? Pentru ce iau salarii toti judecatorii care s-au pronuntat odata ?
3
1
Este si normal ca Dragnea sa se simta frustrat pentru o fapta inegala care a fost comisa in interesul P.S.D.in primul rand,ca si in cazul mortilor adusi sa voteze dupa care i-a bagat din nou in groapa.Ia suparate ma LIVIULE si spunele procurorilor ce inseamna furturi adevarate pe care la ai la activ nu maruntisul asta pe care l-au gasit ei.
4
1
MIHAELA SONEL si ANTONIA BRUCHENTAL de la DIRECTIA AGRICOLA CONSTANTA au facut angajari fictive. Au dat pensionari afara ca sa angajeze pensionar chelios cu pensie speciala si platit cu un salariu bun ca si consilierul lui Bruchental Autosesizeaza-te DNA..spagi pentru fonduri europene..angajari fictive..furt pe fata..SONICO MIHAELA SI BRUCHENTAL ANTONIA au angajatii in teren care nici macar nu dau pe la camerele agricole din diferite primarii. Stau acasa si iau banii. Se mai duc la sedintele cu cei din teritoriu si atat. Care calea voastra exceptionala de atac ordinarelor?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920