REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Dosarul Beirut. Mama unei victime, către angajaţii restaurantului: "Nu aveţi scuze. Puteţi dormi noaptea?"

Dosarul Beirut. Mama unei victime, către angajaţii restaurantului: "Nu aveţi scuze. Puteţi dormi noaptea?"

Replica API 16 mai 2016 | 00:12 425

Mama unei fete care a decedat în cumplitul incendiu de la restaurantul Beirut din municipiul Constanţa, din aprilie 2014, nu-şi poate găsi liniştea. În timp ce dosarul se judecă la Judecătoria Constanţa, mama cântăreţei Nicoleta Cengher nu-şi poate stăpâni lacrimile şi întrebările.

"A cântat în faţa voastră, în restaurantul Beirut. Fetele au dansat şi, culmea!, nimeni nu şi-a amintit că erau sus. Nico (Nicoleta Cengher - n.r.) a urcat... şi după trei minute au văzut că iese fum de sus, de deasupra fetelor! Nimeni, nimeni din personal şi aici mă refer la domnişoara care se ocupa de programul artistic şi de bărbaţii care erau acolo colegi, nu s-au dus să le spună că arde acoperişul, că iese fum din acoperiş mai exact: ieşiţi, fetelor! Este incredibil..., nu aveţi scuze! Nu era foc, doar fum deasupra lor! DE CE? Mă întreb totuşi: puteţi dormi noaptea când ele, după cum spuneţi toţi, ţipau şi implorau?????", a scris mama Nicoletei Cengher pe Facebook.

Reamintim că un incendiu de proporţii a izbucnit în noaptea de 5 spre 6 aprilie 2014 la restaurantul Beirut, extinzându-se şi la localurile vecine. Din nefericire, trei fete au murit, două dansatoare şi o cântăreaţă: Oana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă, cunoscută ca Micky, dansatoare de bellydance şi Nicoleta Vasiliţeanu. După aceea au urmat cercetările şi, în august 2015, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui George Karam, patronul restaurantului morţii, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora - forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, a fost trimisă în judecată şi societatea pe care o reprezintă, SC Middle East Parteners SRL sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de complicitate la realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora - forma agravată şi complicitate la abuz în serviciu.

Citeşte şi:

George Karam, trimis în judecată pentru ucidere din culpă plus alte zeci de infracţiuni

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de voi cei care vorbiti atat de josnic la adresa fetelor ! Asa sa vorbiti si cand vor muri copiii sau nepotii vostri ! Dumnezeu sa va auda ....
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369