REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dosarul ‘Beirut’, pe ultima sută de metri! Ce a solicitat instanţa

Dosarul ‘Beirut’, pe ultima sută de metri! Ce a solicitat instanţa

Replica API 13 aprilie 2018 | 00:00 555

Instanța a dispus noi demersuri în dosarul ”Beirut”, cu privire la mai multe solicitări făcute pentru completarea materialului probator. Aflat încă din toamna anului trecut pe rolul Curții de Apel Constanța, în apel, miercuri, 11 aprilie, dosarul în care se vorbește despre moartea tragică a 3 tinere, în restaurantul Beirut din Constanța, a avut un nou termen, în care instanța formată din doi judecători au dispus efectuarea unor expertize și suplimente de expertiză, pentru a clarifica unele situații, invocate de părți. Iată ce prevede încheierea de ședință:

”Solutia pe scurt: admite cererile inculpaţilor Nirlu Gheorghe, Nirlu Sultana, Zdru Mihaela şi a părţii civile Buirencu Nicoleta de administrare a probei cu înscrisuri. Admite cererea părţii civile Buirencu Nicoleta de efectuarea a unui supliment la raport de expertiză medico-legală întocmit de către SJML Constanţa cu următoarele obiective: 1. care sunt leziunile actuale ale căilor respiratorii ale părţii civile Buirencu Nicoleta; 2. care sunt deficitele funcţionale actuale ale părţii civile Buirencu Nicoleta, dacă reprezintă infirmitate fizică şi dacă au caracter permanent.

Prorogă pronunţarea asupra cererii părţii civile Buirencu Nicoleta de efectuarea unui raport de expertiză medico-legală privind evaluarea capacităţii de muncă după primirea la dosar a răspunsului Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa referitoare la aspectul dacă doamna doctor Gîscă Gabriela are specializare referitoare la evaluarea capacităţii de muncă.

Admite cererea inculpatului Pavel Constantin de efectuare de către Serviciul de Probaţiune Constanţa a unui referat de evaluare. Admite cererea inculpatului Karam George de administrare a următoarelor mijloace de probă: audierea martorului Ahmaad Talaat, audierea martorei Pop Georgiana Gabriana.

Admite cererea inculpatei S.C. MIDDLE EAST PARTENERS S.R.L. de efectuare a unei expertize a întregii instalaţii electrice a imobilului din Mun. Constanţa, bulevardul Tomis nr.122, cu următoarele obiective: 1. să se stabilească dacă instalaţia electrică a constituit o cauză a incendiului de la acest imobil din data de 04.04.2014; 2. să se stabilească dacă distrugerea instalaţiei electrice de la acest imobil s-a datorat modului în care a fost realizată instalaţia electrică sau datorită incendiului determinat de altă cauză, care nu are legătură cu modul de realizarea a instalaţiei electrice.

Admite cererile inculpatului Jurcă Dumitru şi părţii responsabile civilmente S.C. ENGIE ROMÂNIA S.A. de administrare a următoarelor mijloace de probă: reaudiere a martorilor Boncotă Mircea, Maresi Filis, Enache Georgiana Mirabela, Bădescu Coca, Mihulcă Marian, înscrisuri, constând în raportul de expertiză extrajudiciară întocmit de către expert tehnic dr. ing. Dinu Florinel, supliment la raportul de expertiză tehnică judiciară întocmit în cauză de către INCD – INSEMEX Petroşani, cu următoarele obiective: 1. să se stabilească, luând în considerare specificaţiile tehnice ale cuptorului de pâine, dacă acesta putea funcţiona fără a fi branşat la un coş de evacuare a gazelor; 2. să se stabilească dacă în data de 12.12.2013, dată la care inculpatul Jurcă Dumitru a efectuat revizia, cuptorul era un aparat de consum legal instalat, raportat la specificaţiile tehnice ale cuptorului de pâine; 3. să se stabilească dacă cele 2 ipoteze prezentate în raportul de expertiză râmân valabile şi în prezent, raportat la eventuale actualizări ale programului informatic folosit sau raportat la un program informatic nou. - emiterea unei adrese către Tribunalul Militar Bucureşti în vederea înaintării unei copii certificate a încheierii nr.82 pronunţată la data de 11.07.2017 în dosarul nr.67/753/2017. Prorogă pronunţarea asupra cererii inculpatului Karam George de reaudiere a martorilor Abduraman Iugel, Bechis Traian şi Costea Daniel după ataşarea la dosar a încheierii nr.82 pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti la data de 11.07.2017 în dosarul nr.67/753/2017.

Respinge restul probelor solicitate de către inculpaţii Karam George, Jurcă Dumitru, Zdru Mihaela şi de către partea responsabilă civilmente S.C. ENGIE ROMÂNIA S.A. Se citează martorii Boncotă Mircea, Maresi Filis, Enache Georgiana Mirabela şi Bădescu Coca pentru termenul din 17.04.2018. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.04.2018”.

Reamintim că în 2014, mansarda localului, construită fără forme legale, a luat foc, iar în incendiu au murit 3 tinere care desfășurau programe artistice în incinta acestuia. Patronul restaurantului, George Karam, a fost trimis în judecată și condamnat, în primă instanță, la 10 ani de închisoare. Sentința nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel. La următorul termen de marți, 17 aprilie, urmează a fi audiați martorii enumerați mai sus.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa plece si asta in Costa Rica sau Madagascar.. Deocamdata se plimba pe la Bucuresti cu o masina cu numere de bulgaria.. Nu trebuia sa nu paraseasca orasul Constanta? Asa pleaca si asta ca si altii..
0
0
Alea care au ars erau curve. Deci....asta e. Dar si arabul e peste. La puscarie cu el.
0
3
s-au audiat si clienti de-ai casei care participau in privat la programele artistice?
2
0
Prostitutie mascata era acolo ! parintii nu aveau la cunostinta ca dupa acel zis program artistic aveau loc orgii sexuale de unde se castigau bani frumosi ca nu avea onoarea orcine sa aibe asa fete frumoase .D-zeu nu a putut rabda !
1
1
Programe artistice...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614