REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dosarul ‘caracatiţei din Port’, amânat, pentru că martorii aveau alte treburi decât să dea curs citaţiilor

Dosarul ‘caracatiţei din Port’, amânat, pentru că martorii aveau alte treburi decât să dea curs citaţiilor

Replica API 19 ianuarie 2018 | 00:00 277

Dosarul „caracatiţei" din Portul Constanţa a primit o nouă amânare, marţi, 16 ianuarie, la Tribunalul Constanţa, din cauza lipsei celor care ar fi trebuit audiaţi. Vorbim despre despre dosarul penal în care Remus Leţcanu, George Daniel Şapera, Adrian Dumitru Stoica, Gabriel Aurelian Bratu, Marian Chioibaş, Daniel Botea, Marcel Laurenţiu Mosoiu, Daniel Verişan, Sever Ali (angajat ANR), Marinel Pătraşcu, Titi Dină, Eusebiu Cătălina, Constantin Ciprian Adochiţei, Cătălin Petrişor Caraman şi Mihai Marcel Alexoi (poliţist de frontieră) au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Mai exact, pe data de 16 ianuarie ar fi trebuit audiaţi mai mulţi martori, însă, cum aceştia nu au binevoit să fie prezenţi, ca şi inculpaţii, dealtfel, instanţa de fond a dispus amânarea cauzei pentru data de 13 februarie, pentru continuarea cercetării judecătoreşti. Amintim că procurorii DNA au deferit justiţiei mai mulţi funcţionari, cum ar fi lucrători de la Poliţia de Frontieră, angajaţi ai Căpităniei Zonale, ai Cabinetului Medico-sanitar de Frontieră Constanţa şi Vaccinuri Internaţionale şi ai Biroului Vamal care, potrivit DNA, îşi făcuseră un obicei din a cere şi primi şpagă pentru a închide ochii la controalele navelor sau pentru a permite contrabanda, accesul în port etc. Cercetările au continuat şi, între timp, procurorii au instituit sechestru pe conturile unui căpitan specialist de la Căptănie, Ali Sever, care a şi depus contestaţie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DNA-ul cand pune mana pe spagarul de Panait tiberiu de la Vama?
0
0
Domnul Daniel Albu mananca mult c...t cu polonicul ca sa ma exprim in acest mod.
2
0
Minciuni de ziaristi! Am fost prezent la acel termen, inculpatii au fost prezenti la proces toti, la fel si martorii! Este o minciuna totala tot ce scrie acest ziar !
1
0
asta i caracatita! vedeti dosarul portul despre care nu s-a mai sciris nimic.acolo ce mai este. stau linistiti pilca,bogatu,teseleanu au furat de au rupt pamantul si voi scrieti de niste amarati care au luat un carton de tigari.
13
0
Pe conturile rechinilor cand se pune sechestru?ca mai sunt cativa si pleaca toti afara.De fapt voi le tineti spatele.
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218