REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dosarul Colectiv la un pas de final- Care sunt ultimele acte pe care le face judecătorul înainte de pledoariile finale

Dosarul Colectiv la un pas de final- Care sunt ultimele acte pe care le face judecătorul înainte de pledoariile finale

Replica API 21 noiembrie 2019 | 00:00 334

sursa foto: captura YouTube

Judecătorul care dezbate dosarul patronilor clubului Colectiv și a altor persoane pretins responsabile pentru tragedia postdecembristă va audia, joi, la un nou termen de judecată, toți inculpații care au arătat joia trecută că doresc să se spovedească în fața instanței, scrie stiripesurse.ro

Astfel ar trebui audiați doi inculpați care au anunțat încă de acum două termene că doresc să dea declarații înainte de pledoariile finale. Este vorba despre artificierii Marian Moise și Viorel Zaharia, angajați ai firmei care au livrat artificiile și le-au amplasat pentru evenimentul de la clubul Colectiv.

Cu toate acestea la termenul trecut aceștia s-au scuzat că nu vor să dea declarație la acel termen fie pe motiv că nu se simt bine iar unul dintre cei care a anunțat că dorește audiat a și lipsit.

Un altul s-a văitat că avocatul său ales nu este prezent la termen și că refuză să discute cu judecătorul în prezența avocatului din oficiu desemnat de instanță. Judecătorul a spus pe ton tăios la acel moment că cine nu dă declarații în 21 noiembrie, joi, nu mai dă deloc iar dosarul va trece la etapa următoare.

Astfel, la termenul din 14 noiembrie a vorbit în detaliu în fața magistratului fostul edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Ultimul termen de judecată, din 14 noiembrie a scos la iveală și planul avocaților celor trei patroni de a înlătura magistratul care judecă.

Aceștia au invocat chestiunea modului de promovarea a magistratului și faptul că acesta nu ar mai fi avut competenta să judece acest caz. Pentru că magistratul le-a respins cererea de anulare a tuturor actelor de cercetare judecătorească pe care le-a făcut, respectiv sute de audieri de victime și martori, cei trei apărători l-au recuzat.

Un alt judecător a tranșat cererea de recuzare și la același termen de judecată au respins-o iar magistratul din dosarul Colectiv i-a amendat pe toți cei trei patroni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Condoleante familiilor celor decedati si ar tebui tratament gratuit pentru raniti si bani de la stat conf.gradului de handicap,in rest nimic de la stat pentru ca vinovati pt.ce s-a intamplat acolo sunt ORGANIZATORI CONCERTULUI si FORMATIA nu a dat nici o instutie a statului aprobare pt.spectacol pirotehnic,restul vinovatilor care tin de Savlvare,spitale si min Sanatati in general nu este ceva deosebit ci de asa ceva se lovesc romani de pe timpul lui nea NICU singura schimbare in bine este doar SMURDul caci la SALVARE era ocupat mereu cand suna omu sau venea dupa trei ore.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108