REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dosarul fostului viceprimar de la Tuzla, Marian Sărăcilă, o lălăie din nou prin instanţă

Dosarul fostului viceprimar de la Tuzla, Marian Sărăcilă, o lălăie din nou prin instanţă

Replica API 18 ianuarie 2018 | 00:00 408

Dosarul fostului viceprimar al comunei Tuzla, Marian Sărăcilă, în care este cercetat pentru fraude cu fonduri UE, capătă unele valenţe puţin cam întortocheate, după ce instanţa a dispus rejudecarea cauzei. Pe data de 5 decembrie 2017, s-a procedat la citarea primilor 5 martori în vederea audierii, motiv pentru care s-a acordat termen pentru data de 15 ianuarie. Numai că, între timp, s-ar părea că s-au depus unele contestaţii cu privire la audierea martorilor respectivi, astfel încât instanţa de fond a fost nevoită să acorde un nou termen, pentru data de 12 februarie, „pentru a se depune la dosar lista martorilor din lucrări ale căror declaraţii sunt contestate, pentru citarea acestora în vederea audierii”. Procedurile greoaie ar putea întârzia, din nou, acest dosar care deja se află pe rolul instanţelor de câţiva ani buni.

Potrivit anchetatorilor, fostul viceprimar ar fi solicitat ilegal, prin firma sa SC Vasy Company` 97 SRL, de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale- Agenţia de Plăţiși Intervenţie pentru Agricultură (APIA), subvenţii pentru suprafaţa de teren de 51,52 ha. Alături de el au mai fost anchetați și trimiși în judecată Ştefan Stanciu și Safta Gleajă, ce au calitatea de inculpați şi societăţile SC Agricola Prod SRL şi SC Vasy Company` 97. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit în dosar parte civilă.

Instanța l-a găsit vinovat, anul trecut, de comiterea infracţiunii de „participație improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, pentru care a fost condamnat, la Curtea de Apel, la un an de închisoare cu suspendare. Ulterior acestei sentinţe, s-a dispus rejudecarea cauzei, motiv pentru care dosarul s-a întors la Parchet şi a fost luat de la capăt.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa nu intri in lutul galben pana ce nu iti musti genunchii pt raul facut. personal daca te-as intalni ti-as izbi fatzoiul cu 20 de kile.
1
0
mata adica mamica ta are cratima
0
0
Ce sa caute acest golan in functii publice! Pentru cine nu-l cunoaste sa i-a la cunostinta ca omul este bun de portar,ca este mare si prost si nici decum de viceprimar!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108