REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dosarul indivizilor care au lovit cu SABIA un tânăr, la Constanța: de la ACHITARE, la 5 ani cu EXECUTARE!

Dosarul indivizilor care au lovit cu SABIA un tânăr, la Constanța: de la ACHITARE, la 5 ani cu EXECUTARE!

Replica API 24 octombrie 2019 | 12:08 611

Schimbare de situație în dosarul indivizilor care au lovit cu sabia un tânăr, la Constanța. Prima instanță îl condamnase pe Cristian Viorel Cozmei la 7 ani (a fost contopită și o pedeapsă mai veche), pe când în cazul lui Claudiu Florentin Florea, magistrații Tribunalului Constanța deciseseră încetarea procesului penal. Însă, la apel, acesta a primit 5 ani cu executare!

Amintim că, în urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de tentativă la omor, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat doi tineri, de 23, respectiv 25 de ani, ambii din municipiul Constanța, bănuiți de comiterea faptei. Astfel, la data de 1 mai 2018, persoanele în cauză ar fi agresat un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din localitatea Curtești, județul Botoșani, pe fondul unui conflict spontan. Mai exact, victima se plimba cu bicicleta pe strada Bărăganului din municipiu, moment în care s-a întâlnit cu doi tineri din cartier. Au avut un conflict verbal, moment în care cei doi l-au luat la bătaie și apoi l-au tăiat cu o sabie la nivelul antebrațului stâng și gambei. Totodată, el s-a ales și cu mai multe traumatisme, inclusiv la umăr. Medicii legiști au decis că victima a avut nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale.

Au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 30.05.2018. Apoi, în mai 2019, judecătorii au decis: ” Schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului Florea Claudiu – Florentin din tentativă la infracţiunea de omor, în infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Florea Claudiu Florentin, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Constată încetată de drept măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat”. În schimb, Cristian Viorel Cozmei a fost condamnat la 5 ani pentru tentativă de omor, la pedeapsă adăugându-se și alta mai veche, în final fiindu-i aplicată cea de 7 ani.

Doar că a urmat apelul, care s-a judecat pe 18.10.2019: ”Admite, ca fondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi inculpatul Cozmei Viorel - Cristian împotriva sentinţei penale nr.232/10.05.2019 pronunţată de Tribunalul Constanţa. (...) Condamnă inculpatul Florea Claudiu - Florentin la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru tentativă la infracţiunea de omor. Pedeapsa principală se execută prin privare de libertate”. În cazul lui Cozmei, calculul a fost revizuit, rezultând, în final, pedeapsa de 5 ani și 6 luni, tot în regim de detenție.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
foarte bine! sper sa nu-i elibereaze mai devreme vreun jegos de psd-ist, sau alde-ist!
3
2
Pacat ca e Marea Neagra, ca altfel erau la turci! Ghinionul moldovenilor ca nu stiu sa inoate!
7
2
vam traso fraierilor
1
0
Vai, cine erau salvatorii Dobrogei, moldovenii cu 10-15 copii sau frati. Bai, cum au salvat ei lb romana din S-E tarii de la pierire. O sa va facem statui ba.
10
1
Daca nu veneati voi, danezii - intereseaza-te ce inseamna - morti de foame, am fi dezvoltat judetul armonios, nu plin de gunoaie si fosti oameni ai muncii care isi asteapta pomana.
2
4
ptr "neispraviti venetici", dobitocule, daca nu veneau moldovenii sa va futa femeile, azi vorbeati toti turceste.
2
8
Si cum mergeu ei in patrulare dupa droguri cu sabia taras pe strada, au vazut un calaret de bicla care le-a taiat calea. Bulibasa din balcon le-a strigat, pe el , faceti-l una cu pamantul, sa nu treaca strada indarat si sa nu se atinga de marfa noastra. Ti-ai dreku toti. M u i e PSD.
4
1
Da ba, erau atat de puturosi dobrogenii, intrucat erau indemnati de alimanitii moldoveni cu zeci de frati morti de foame ca tine sa scoata florile din fata blocului si sa puna usturoi si ceapa. Burta e mai importanta decat aspectul placut. Si inca ceva imbecilule - veneticii sustin PSD, fiindca insisi conducatorii judetului sunt alimaniti aici, indiferent de origine Mazare, Constantinescu, Fagadau, Stroe. Ca sa nu mori mai nestiutor decat esti acum, toti din partea ambilor parinti sunt in Dobrogea dintotdeauna. Bunici, strabunici si restul pierduti in istorie dinainte de 1880.
12
2
Tu chiar crezi ca mai este vreun "dobrogean" caruia sa nu ii curga prin vena singe de moldovean? Daca da, inseamna ca esti naiv - adica prost, prost de bubui, exact ca un pesedica. Incepand cu anul 1919, Dobrogea a devenit colonie moldovenesca. Ea este azi ce este datorita colonizatorilor moldavi, ptr ca dobrogenii era atat de puturosi si cam inceti la minte incat a fost necesara prezenta moldavilor, sa scoata regiunea la lumina.
5
10
RAspunderea magistratilor. Se vede ca au dureri in partea dorsala acesti magistrati care dau pedepde de la o extrema la alta. S-a vazut vinovatia si au primit ceea ce trebuie doar in faza de apel. La fond? Judecatorul a fost bland sau cu teama. Mai bine i-a dat achitare ca oricum nu raspunde de ceea ce dispune
6
0
Ce dracu sa ii ia cauta moldovenii la Constanta ? Iar urmaresc sa se imbogateasca fara a misca un deget ?
1
4
asa da, cu executare, sa vedem acolo la penitenciar unde mai scoate sabia
8
0
las ca.i scapa legile compensatorii ale bubosului ordinar , ale slugoiului care nu are nimic comun cu justitia . Acea rusine a justitiei in favoarea criminalilor , talharilor , violatorilor . tudorele , habar n.ai cat ne.ar bucura daca ti.ai gasii familia batuta si violata de cei pe care i.ai eliberat , ORDINARULE!!
4
2
Mizerabilii astia meritau mai mult. Nu se scot sabiile ca in Evul Mediu ca sa iti faci dreptate.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614