REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dosarul lui Matei de la Năvodari bate pasul pe loc în instanţă din cauza expertizelor

Dosarul lui Matei de la Năvodari bate pasul pe loc în instanţă din cauza expertizelor

Replica API 27 ianuarie 2022 | 14:18 3362

Nicolae Matei, fost primar în Năvodari, a fost trimis în judecată, în 2017, într-un alt dosar, pentru infracțiuni de corupție. În cauză este vorba despre un teren situat în zona Taberei de Copii Năvodari, care ar fi ajuns în proprietatea unei societăți, pe nedrept, sub semnătura fostului primar, potrivit datelor din anchetă. Acum, cauza a fost amânată pentru luna martie, întrucât se așteaptă raportul de expertiză.

Nicolae Matei

Mai exact, următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 22.03.2022.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în calitate de primar al oraşului Năvodari, inculpatul Matei Nicolae, în perioada 2008-2011, beneficiind de sprijinul celorlalți doi inculpați, a desfășurat mai multe demersuri infracționale prin care a urmărit scoaterea abuzivă a mai multor imobile din patrimoniul unei societăți comerciale ce administra „Tabăra de copii Năvodari”. Astfel, la data de 18 noiembrie 2008, inculpatul Matei Nicolae, în calitate de primar al oraşului Năvodari, în mod nelegal, a emis o adresă care a stat la baza emiterii, de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a unui certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 6,2 ha teren, la acel moment folosită de societatea comercială menționată mai sus și care aparţinea în realitate oraşului Năvodari. Prin acest document, s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra terenului respectiv al unei societăți comerciale controlate de edil și administrată de inculpatul Dima Neculai. În realitate, această firmă era îndreptățită să-i fie retrocedată o suprafață de teren asemănătoare, dar situată într-o altă zonă, cu un potențial turistic mult mai mic. Prin aceste demersuri infracționale, a fost creat un prejudiciu de 3.504.500 euro (reprezentând contravaloarea terenului la data săvârșirii faptei) atât în dauna oraşului Năvodari cât și în dauna societății care avea drept de folosinţă asupra terenului respectiv pe termen nelimitat, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru firma beneficiară a terenului. În același context, în cursul anului 2011, întrucât societatea (păgubită ca urmare a retrocedării terenului) datora mai multe sume de bani Primăriei Năvodari (taxe, impozite, etc.), inculpatul Matei Nicolae a inițiat, cu încălcarea prevederilor legale, o hotărâre de consiliu local, prin care un număr de 298 de clădiri situate în Tabăra de copii Năvodari, au fost inventariate în domeniul privat al orașului Năvodari.

Citește ai multe detalii despre dosar aici: DOSAR NOU. Matei, trimis în judecată de DNA pentru Tabăra din Năvodari!

A fost trimis în judecată pe 18.09.2017, alături de Dima Neculai și Ciocănel Ştefan. Părți civile în dosar sunt: SC Sind România SRL, Ministerul Finanţelor Publice, Consiliul Local Năvodari (parte vătămată) și Ministerul Finanţelor Publice AJFP Constanța. Următorul termen în proces a fost stabilit pentru 22.03.2022.

Precizăm că, până acum, cauza a fost amânată de două ori pe fondul lipsei raportului de expertiză.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da Matei a furat tot terenul din tabara de copii si l-a vandut clanurilor mafiote ,Damian,Baciu Florin si Stan Liviu
0
1
are preten pe avocatu hasho2dete, scuturatil si pe tzapu ala batran
4
2
Sa-i ia la cercetari si pe toti consilierii locali de atunci : Moruzi , Draghici Florin , Pandici s.a. ... care au spalat banii in carciumi si imobiliare . Matei nu a fost de capul lui ...
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614