REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Dosarul lui Oprescu, retrimis de judecători la DNA pentru remedierea rechizitoriului

Dosarul lui Oprescu, retrimis de judecători la DNA pentru remedierea rechizitoriului

Replica API 19 ianuarie 2016 | 00:48 381

Tribunalul București a decis luni că procurorii DNA au termen cinci zile să completeze rechizitoriul prin care primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Tribunalul a admis luni mai multe cereri și excepții invocate de Sorin Oprescu și alți inculpați din acest dosar, în legătură cu mai multe nereguli și neclarități din dosar.

"Constată neregularitatea actului de sesizare a instanței și conf. art 345 alin. 3 Cod de procedură penală trimite cauza procurorului pentru a remedia neregularitățile actului de sesizare a instanței în termen de 5 zile de la comunicare", se arată în decizia tribunalului.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu — directorul Direcției Economice din Primăria Generală a Capitalei, Florin Șupeală — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Claudiu Bengalici — administrator al unei societăți comerciale, Cristian Stanca (fostul său șofer), Ruxandra Avasiloae — director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Curtea de Apel București i-a admis recent lui Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu are mai multe obligații, printre care: să nu depășească limita teritorială a municipiului București; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, magazine alimentare și farmacii de pe raza sectorului 1 sau unități spitalicești din București; să nu se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar; să nu exercite funcția de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice, potrivit Agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920