REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DOSARUL ‘NAȘILOR’ din CFR a ajuns la Constanța!

DOSARUL ‘NAȘILOR’ din CFR a ajuns la Constanța!

Replica API 2 iunie 2020 | 00:27 1956

Mai multe persoane, angajate în cadrul CFR, între care și din Constanța, au ajuns în atenția procurorilor, încă de prin 2012, fiind vorba de luare de mită în formă continuată. Dosarul a fost in strumentat de procurorii din Brașov, după care, unii dintre inculpați și-au recunoscut faptele. Astfel, faptele unui ”naș” din Constanța au ajuns pe masa judecătorilor din Ialomița, după care dosarul a fost declinat către Tribunalul Constanța. Este vorba despre un acord de recunoaștere a vinovăției, care se va judeca pe 17.06.2020.

Tribunalului Călărași, la data de 1.04.2020, a fost sesizat cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov cu inculpatul Gabriel Aurel Vlădulescu, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Ulterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a emis o adresă către Tribunalul Călărași, în sensul că, în mod eronat, a fost sesizată această instanță, solicitându-se trimiterea către Tribunalul Ialomița, sens în care s-a procedat în acest mod, pe cale administrativă.

Bani de la investigatori sub acoperire

Instanța i-a adus la cunoștință inculpatului că , deși și-a r fi recunoscut faptele, în declarația dată în calitate de suspect nu s-a făcut referire la vreo presupusă dare de mită către o persoană, motiv pentru care a solicitat lămuriri inculpatului în acest sens.Totodată, fiind atașat la dosar mersul trenurilor privind trenul Regio în care s-a comis fapta, instanța a solicitat inculpatului să estimeze locul în care se afla la momentul la care ar fi luat sumele de bani de la investigatorii sub acoperire. Inculpatul, întrebat fiind, arată că a primit mita de la cei doi agenți sub acoperire în tren, tren Regio care a plecat la aproximativ 06:20 din Constanța, astfel în vreo 20 minute nu avea cum să fie mai departe de Medgidia. A menționat că banii i-a primit în tren și nu era în niciun caz la Fetești, iar banii pe care i-a depus în cont au fost depuși la Bank Post în București, iar când lăsa banii pe peron îi lăsa la ghișeu la București, precum și că, atunci când a luat legătura cu o persoană, i-a lăsat o sumă de banii pentru T., posibil în gară la Ciulnița.

Cum a ajuns dosarul la Constanța

Instanța, în raport de precizările inculpatului, din oficiu, a pus în discuție excepția de necompetență teritorială a Tribunalului Ialomița, dat fiind faptul că nu a fost identificat niciun criteriu teritorial care să atragă competența acestei instanțe. Totodată, având în vedere faptul că motivul pentru care Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a sesizat Tribunalul Ialomița este legat de infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu, care au fost legate de municipiul Fetești și respectiv județul Ialomița, consideră că se impune declinarea cauzei către Tribunalul Constanța.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma tu ce esti,machidon sau tigan?,pentru ca asa spun astia cand sunt prinsi"ce ma asta ce am furat eu este furt,uitativa la parlamentari,ministri,mari patroni,aia care fura cu zecile de milioanele de euro si nu ii vede nimeni ?. Nu ma furtul este furt,iar acei oameni care se folosesc de functia pe care o au pentru a-si crearea avantaje nu trebiesc iertati.
0
1
Valoarea prejudiciului acopera salariile procurorilor pe zece ani!Despre cum s-au ciopartit Constanta si Mamaia,nimic!De treizeci de ani,se distruge tara asta,unde-s vinovatii?
4
1
Clar, ati destructurat cea mai corupta organizatie mafiota din Romania. Hai bah, lasati-o in plm.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218