REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dosarul nuclear iranian: O reuniune ministerială la New York, foarte probabilă în această săptămână

Dosarul nuclear iranian: O reuniune ministerială la New York, foarte probabilă în această săptămână

Replica API 22 septembrie 2021 | 00:00 540

Miniştrii de externe ai statelor membre ale acordului nuclear iranian ar urma să participe în această săptămâna la o reuniune în New York, în încercarea de a relansa negocierile ce vizează revenirea Statelor Unite în acest pact, informează AFP, citată de Agerpres.

Jean-Yves Le Drian

"Vom avea, fără îndoială, o întâlnire a comisiei mixte a JCPOA, probabil în cursul săptămânii", a declarat Jean-Yves Le Drian, referindu-se la acronimul acestui acord încheiat în 2015 de Statele Unite, China, Rusia, Germania, Franţa şi Marea Britanie, din care preşedintele Trump a retras SUA în 2018.

După alegerea unui nou preşedinte iranian în luna iunie,"reluarea negocierilor nu a avut loc la solicitarea Iranului", a menţionat Le Drian într-o conferinţă de presă la New York, în marja sesiunii Adunării Generale anuale a ONU.

"Este important să ne asigurăm că, în această săptămână, putem încerca să iniţiem o dinamică pozitivă de reluare a discuţiilor de la Viena privind revenirea Iranului şi a Statelor Unite la JCPOA", a spus el.

"Ideea este că negocierile se reiau", astfel încât SUA să fie din nou parte la acord şi Iranul să revină la aplicarea sa strictă, a insistat ministrul.

Conform informaţiilor furnizate de surse diplomatice, intenţia, încă neconfirmată, este ca această reuniune ministerială să aibă loc miercuri după-amiază.

Noul ministru de externe al Iranului, Hossein Amir-Abdollahian, se află săptămâna aceasta la New York, unde urmează să aibă discuţii bilaterale cu omologii săi din Germania, China, Franţa, Marea Britanie şi Rusia. Nu are însă planificată nicio întâlnire cu omologul său american, Antony Blinken.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prin indolenta UE, Iranul este demult putere nucleara. Manevre inutile acum.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614