REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dosarul „orgiei sexuale cu liceeni”, în continuare pe masa magistraţilor: un elev va fi audiat ca martor

Dosarul „orgiei sexuale cu liceeni”, în continuare pe masa magistraţilor: un elev va fi audiat ca martor

Replica API 15 ianuarie 2015 | 23:28 340

Citat cu mandat de aducere

Citat cu mandat de aducere

Dosarul în care cei cinci minori sunt judecaţi pentru viol se află, în continuare, pe masa magistraţilor Judecătoriei Constanţa. Următorul termen este stabilit pentru data de 2 februarie anul curent, atunci când va fi audiat un martor. Este vorba despre un elev al Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa, Mario D., care a fost citat cu mandat de aducere.

Totodată, până pe 2 februarie, magistraţii au solicitat şi pentru revenirea cu adresă la Serviciul de Probaţiune Tribunalul Constanţa în vederea întocmirii referatului de evaluare pentru inculpatul minor Flavius Ş.. Vorbim despre scandalul sexual ce s-a iscat la Constanţa, la finele anului 2013, când cinci băieţi au fost acuzaţi că au drogat şi violat o minoră, de 15 ani, Roxana B., atât la domiciliul ei, cât şi acasă la unul dintre tineri. Ei au filmat scenele fierbinţi, după care le-au postat pe internet, mama fetei dând peste imagini şi depunând reclamaţie. În dosar apare şi o a şasea persoană, acuzată de şantaj şi favorizarea infractorului. Au avut loc cercetări, după care percheziţii domiciliare, băieţii fiind reţinuţi şi apoi arestaţi. Pe 29 ianuarie 2014, magistraţii au decis ca ei să fie trimişi în judecată. Ca urmare a probatoriului administrat, s-a reţinut că, în lipsa consimţământului părţii vătămate, băieţii, şi ei minori, fie au întreţinut acte sexuale cu partea vătămată, în timp ce ceilalţi inculpaţi acordau acte de ajutor moral şi material constând în încurajarea faptei, în dezbrăcarea şi ulterior în spălarea părţii vătămate în cada din baia locuinţei, fie stăteau pe margine şi încurajau dezmăţul. Totodată, s-a reţinut că, în aceeaşi noapte, au condus-o pe partea vătămată la locuinţa acesteia, în care au intrat fără acord, unde, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, au întreţinut acte sexuale cu ea, în timp ce ceilalţi inculpaţi minori încurajau faptele. Inculpaţi în dosar sunt: G. Cristian Floris, I. Dan Cristian, V. Severius Alexandru, A. Sever Tekin, Ş. Flavius Evelin Vasile şi Sîrbu Răzvan Claudiu, ultimul fiind cercetat pentru şantaj. După o bună perioadă în care au stat în arest preventiv, magistraţii au hotărât să-i lase în arest la domiciliu, apoi sub control judiciar. Pe 7 iulie 2014, Răzvan Claudiu Sîrbu a fost condamnat de către Judecătoria Constanţa, la doi ani de închisoare pentru şantaj, pentru fiecare pare vătămată în parte, respectiv două, şi 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului. După contopirea pedepselor, a rămas ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de doia ani de închisoare, cu suspendare. Însă, cum decizia nu a fost definitivă, tânărul a depus apel, care a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa la începutul lunii septembrie. Între timp, ceilalţi cinci băieţi vor fi judecaţi pentru viol, ei aflându-se sub control judiciar de la începutul lunii septembrie 2014. În cazul lor, termenul a fost stabilit pentru data de 2 februarie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614