REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dosarul penal al consilierului Ion Burcea, din nou pe masa judecătorilor. Vezi ce s-a întâmplat

Dosarul penal al consilierului Ion Burcea, din nou pe masa judecătorilor. Vezi ce s-a întâmplat

Replica API 24 ianuarie 2018 | 00:00 351

Dosarul penal deschis pe numele fostului consilier local Ion Burcea, din Mihai Viteazu, înaintează cu noi demersuri în instanţă. Ion Burcea, împreună cu partenerul său, Vasile Ichim, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru infracţiuni de corupţie, constând în obținerea pe nedrept de fonduri europene, prin documente și declarații false. La ultimul termen de luni, 22 ianuarie, instanţa a încuviinţat asupra unei solicitări, privind efectuarea unei noi expertize, care să confirme sau să infirme autenticitatea unor înscrisuri care stau la baza întregului dosar.

„Admite în parte, cererea formulată de inculpatul Ichim Vasile, de efectuare a unui raport de expertiză grafoscopică, cu următorul obiectiv: dacă semnătura ce redă numele de Ichim înscrisă în contractul de arendare nr. 296/25.03.2014. încheiat între persoana fizică Ichim Gheorghe - arendator şi IF ZAULEŢ MARIA-arendaş, la rubrica „arendator”. a fost executată de inculpatul Ichim Vasile.

Expertiza grafoscopică se va efectua de un expert din cadrul IPJ Constanta -Serviciul Criminalistic, şi va avea în vedere contractul de arendare nr. 296/25.03.2014 (original) aflat la fila 37 voi II-ds.u.p., scrisul aflat pe declaraţia de la fila 166 voi I-ds.u.p. si probele de scris ce vor fi luate inculpatului Ichim Vasile la termenul din data de 13.02.2018. Taxa privind efectuarea expertizei grafoscopice dispusa in cauza va fi suportata de inculpatul Ichim Vasile.

Respinge cererile inculpaţilor de efectuare a expertizei grafoscopice cu celelalte obiective indicate în cerere, ca nefiind concludente şi utile soluţionării cauzei, în raport de obiectul si intinderea acuzaţiei. Respinge cererea privind emiterea unei adrese către Primăria Comunei Mihai Viteazu pentru înaintare, în original, a înscrisurilor indicate în cerere de propunere probe”, se arată, printre altele, în încheierea de şedinţă. De remarcat că această expertiză grafoscopică urmează a fi făcută până la următorul termen, din luna februarie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2014-2015, cei doi, în calitate de reprezentanți ai unei întreprinderi familiale, au depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false (tabele centralizatoare și adeverințe de suprafață), în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le dețineau în realitate.

În același context, cei doi inculpați, folosind o parte din documentele falsificate, au determinat reprezentanții Primăriei Mihai Viteazu să ateste, fără vinovăție, fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv acelea că întreprinderea familială pe care o reprezentau deținea în arendă anumite suprafețe de teren. Prin aceste demersuri, cei doi inculpați au obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 102.245 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614