REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dosarul privind averea unui polițist de la Garda de Coastă, la Curtea Supremă

Dosarul privind averea unui polițist de la Garda de Coastă, la Curtea Supremă

Virgil STOIAN 4 iunie 2023 | 00:00 3669

În 21 decembrie 2016, Agenţia Naţională de Integritate anunța constatarea „existenţei unei diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către doi funcţionari publici cu statut special (poliţişti) în cadrul Gărzii de Coastă în perioada exercitării funcţiei publice, unul dintre ei fiind Gabriel Antip, funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă. În cazul acestuia, diferența nejustificată a fost de 510.562 de lei. Pe 14 iunie 2022, Curtea de Apel Constanța a admis cererea în judecată, dispunându-se trimiterea dosarului Comisiei de Verificare a Averilor în vederea reevaluării şi sesizării instanţei de judecată. Nemulțumit de decizie, Gabriel Antip a ajuns la Curtea Supremă, unde s-a înregistrat recursul, pe 29 mai 2023.

Dosarul privind averea unui politist de la Garda de Coasta,  la Curtea Suprema
Vă reamintim că în decembrie 2016, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de către doi funcționari publici cu statut special (polițiști) în cadrul Gărzii de Coastă în perioada exercitării funcției publice. Unul dintre ei este Gabriel Antip, funcționar public cu statut special (polițist) în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – Garda de Coastă, în cazul căruia ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 510.562 lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției publice.

Dosarul privind averea unui politist de la Garda de Coasta,  la Curtea Suprema

Ce spunea ANI

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare" transmitea la acea dată ANI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Cernavoda la locala, in weekend si la tura de noapte(cand nu avem sefi) de obicei stam de veghe acasa,sa nu fim obositi pentru interventi in piata la vanzatori ambulanti de marar si patrunjel!Trai pe vatrai la locala Cernavoda!Folosim CT 18 PCV in interes personal,plimbam neamurile,cumparaturi,etc,,,,
1
1
SE STIE CA BARONULANR DE LA GIURGIU ESTE CEL MAI TARE.
0
0
Scapa si asta cu ajutorul judecatorilor cum a scapat si mwie ala de Dancu de la circulatie? Ai draku astia au intrat saraci in militie si au iesit bogati. Cum or fi fost asa norocosi?
3
0
fapta nu exista. Mwie judecatorilor cu kkt !!!
4
0
La ANR sunt directori spagari
4
0
Pe la ANR si zonale unde stapanesc baronii locali nu ?
11
1
Sume castigate prin contrabanda
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614