REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dosarul Revoluției: Procurorii militari încep audierile în rândul victimelor

Dosarul Revoluției: Procurorii militari încep audierile în rândul victimelor

Replica API 7 iunie 2018 | 01:04 346

În continuarea cercetărilor efectuate în „Dosarul Revoluției”, instrumentat de Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii fac demersuri pentru identificarea victimelor sau a succesorilor acestora, în vederea audierii.

Având în vedere obiectul cauzei, respectiv infracțiunile contra umanității săvârșite în perioada 17 – 31 decembrie 1989, în prezent se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care, în perioada anterior menționată, au fost ucise sau rănite, au suferit vătămări fizice sau psihice ori au fost private de libertate într-un mod grav, pentru identificarea succesorilor acestora, dacă este cazul, precum și a domiciliilor lor actuale.

Toate persoanele vătămate, părțile civile ori succesorii acestora vor fi citate la sediile parchetelor militare din București, Iași, Cluj și Timișoara sau la inspectoratele județene de poliție din județele în care acestea își au domiciliul, respectiv la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Audierile vor fi făcute de către procurorii militari sau organele poliției judiciare, în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorii militari de la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Persoanele care vor fi citate sunt rugate să prezinte, cu ocazia audierii, actele medico-legale care atestă vătămările suferite în contextul evenimentelor din decembrie 1989, documentele care atestă calitatea de succesori ai persoanelor vătămate și părților civile, precum și orice alte documente referitoare la existența unor dosare penale sau civile, având ca obiect vătămările suferite și prejudiciile cauzate în cursul evenimentelor din decembrie 1989.

Având în vedere numărul mare al persoanelor care vor fi chemate pentru audieri, acestea sunt rugate să se prezinte la sediul unităților de parchet sau de poliție indicate în citații, numai la data și ora menționate. Din verificările efectuate până în acest moment, se estimează numărul total al persoanelor vătămate și părților civile la aproximativ 6.000.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cata bascalie ,rezolvati odata care-s vinovatii pentru moartea celor peste 1200 de oameni ! Actele de deces ale acestora sunt in sertarele voastre ....de aproape 30 de ani !
2
0
cu cacat iti dam noi,animalule !
2
0
sustinatorii iti dau la muie !
1
3
pe cand iliescu la puscarie, insotit de sustinatorii lui?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614