REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dosarul Rompetrol: cauză clasată față de mai mulți inculpați, măsuri ridicate la Constanța!

Dosarul Rompetrol: cauză clasată față de mai mulți inculpați, măsuri ridicate la Constanța!

Replica API 12 decembrie 2019 | 02:29 411

Prin ordonanța numărul 225/D/P/2006 din 05.12.2019, verificată pentru legalitate și temeinicie la 06.12.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus clasarea cauzei penale față de mai mulți inculpați și suspecți cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, înșelăciune, complicitate la înșelăciune, delapidare, complicitate la delapidare, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, manipularea pieței de capital, dezvăluire de informații privilegiate și utilizare de informații privilegiate.

Totodată, prin aceeași ordonanță, procurorii DIICOT au dispus ridicarea măsurilor asiguratorii instituite asupra bunurilor aparținând inculpaților și suspecților, asupra sumei de 457.483 lei aflată în contul S.C. Rompetrol Rafinare SA, asupra bunurilor identificate la punctul de lucru Năvodari, județul Constanța, precum și menținerea măsurilor asiguratorii până la concurența sumei de 106.485.365 USD asupra unor bunuri imobile aparținând Rompetrol Rafinare S.A.(„RRC”) – punct de lucru Năvodari, Platforma Petromidia. Această măsură urmează a înceta de drept dacă Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului și Faber Invest&Inc. nu vor introduce acțiune în fața instanței civile în 30 de zile de la comunicarea soluției dispuse de procuror. Soluția a fost comunicată părților, care, în conformitate cu prevederile art. 339 alin. 4 CPP, pot face plângere împotriva acesteia, în termen de 20 de zile de la data comunicării.

Reamintim că DIICOT a pus sechestru pe bunurile Rompetrol, vizate fiind atât rafinăria Petromidia, cât şi benzinăriile companiei şi alte active, sechestrul ridicându-se la 660 milioane euro. Totodată, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 14 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, delapidare, complicitate la delapidare, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, manipularea pieţei de capital prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare. În cauză exista suspiciunea rezonabilă, după cum susțineau procurorii DIICOT, că, în cursul anului 1998, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat transfrontalier care a avut drept scop desfăşurarea unor ample activităţi infracţionale în vederea inducerii în eroare a autorităţilor române cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de privatizare, folosirea şi/sau însuşirea sumelor de bani ce erau destinate bugetului consolidat al statului, neevidenţierea în actele contabile ale societăţilor pe care le controlau a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, spălarea sumelor de bani rezultaţi din activităţile infracţionale şi externalizarea fondurilor astfel obţinute din activităţile infracţionale.

L.i.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de capul nostru cu asa justitie! Patriciu a luat Petromidia aproape gratis, pe datorie de la Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu, la putin timp a vandut-o KMG cu peste doua miliarde de Euro si ,,statul" Roman s-a facut ca nu vede, nu aude si nici macar datoria aia de 600000 de euro nu si-a incasat-o! Toti banii ia luat Patriciu! Si acum ce face justitia din RO!!! Inchide dosarul si tara asta ramane si fara cel mai mare complex Petrochimic si fara nicun ban si nici HOTII care au inchis ochii cand PEM era jecmanita nu patesc NIMIC!! Asta-i justitie? Astai dreptate??
6
0
sau mafia filiera tacerii in roumania.prostimea la puscarie smecherii,interlopii si proxenetii liber.
6
0
TOATE NUMELE CARE AU ATINS ACEL DOSAR FIE CA A FOST DOAR SECRETARA CAND L A TRANSPORTAT DE LA ETAJUL 1 LA 2.Chemate la declaratii toate cadrele din Ministerul de Interne plus toti magistratii care au avut de a face cu acel dosar! E SIMPLU CA GUTEN MORGEN ! Chemati toti si pleaca cine poate!
2
1
De fapt oamenii aia nu au furat! Au adus bani de acasa! Si acum parca vad cum statul roman , adica noi poporul , le vom plati fostilor inculpati despagubire, pentru ca le-a fost lezata demnitatea si credibilitatea. Vreo cateva milioane de euro.
4
3
Hotarati - Raspunderea Magistratilor.
11
0
Mascaricii de la DIICOT, care au lucrat la dosarul asta, de ce au incasat salarii nesimtite? Vor lua si pensii nesimtite? Imi vine sa vomit prin borare cand aud de justitia din Romanistan.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367