REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dosarul tragediei de la Wish e încă la Parchet

Dosarul tragediei de la Wish e încă la Parchet

Replica API 16 iunie 2012 | 00:00 731

Accident cu doi morţi, nerezolvat din cauza unei expertize

Accident cu doi morţi, nerezolvat din cauza unei expertize

Dosarul penal deschis în urma producerii unui grav accident rutier, în care 2 persoane şi-au pierdut viaţa, încă se află la Parchet, deşi au trecut 2 ani şi jumătate de la tragicul eveniment. Este vorba despre accidentul din zona Dacia, din data de 1 decembrie 2009, când un Audi Q7 a lovit în plin un taximetru.

La data respectivă, 4 tineri care ieşiseră din club Wish s-au urcat într-un taxi Fiat Albea, cu numărul de înmatriculare CT 21 JER, pentru a merge spre casă, pe bulevardul Tomis. Numai că unii dintre ei nu mai aveau să ajungă vreodată acasă. Taximetristul, Ilmi Omer, de 23 de ani, din Constanţa, fără a ţine cont de cele mai elementare norme privind circulaţia rutieră, a întors maşina pe linia continuă ce separă cele două sensuri de mers, sau cel puţin asta a intenţionat, neţinând cont că mai sunt şi alţi pasageri, care îi erau clienţi. Nici măcar nu s-a asigurat în acel moment şi nu a apucat să parcurgă 2-3 metri că taxiul a fost izbit în plin de un Audi Q7 cu numărul de înmatriculare B 95 YFG, condus regulamentar de Marian Siapte, de 22 ani, din Constanţa, care se deplasa pe acelaşi sens de mers, pe banda a doua, şi care nu a mai avut timp să facă vreo manevră pentru a evita impactul. În urma coliziunii, maşina în care se aflau cei 4 tineri a fost proiectată într-un Citroen C5 şi într-un Chevrolet Kalos, ambele maşini parcate în zonă. Ilmi Omer, taximetristul, şi pasagerul din dreapta faţă, Florin Claudiu Ieremia, dec 23 de ani, au murit pe loc, iar celelalte persoane aflate pe bancheta din spate au fost rănite grav, fiind transportate de urgenţă la spital cu multiple traumatisme.

Expertiză tehnică judiciară cu întârziere

După 2 ani şi jumătate de la tragicul accident, dosarul se află în faza de urmărire penală la Parchet, iar în urmă cu câteva zile, procurorii au dispus, abia acum, efectuarea unei expertize tehnice judiciare. Numai că, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte dosare asemănătoare, urmărirea penală ar putea dura încă 2-3 ani de acum, dacă anchetatorii nu vor cădea de acord în unele privinţe şi se vor cere suplimente de expertiză. Aşa s-a întâmplat într-un alt dosar privind un accident mortal produs în aceeaşi zonă, în care un bărbat din Mihail Kogălniceanu, Aurel Bonciu, şi-a pierdut viaţa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614