REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dosarul unui furt de motorină de la Petromidia, "pierdut" între Poliţie şi Parchet

Dosarul unui furt de motorină de la Petromidia, "pierdut" între Poliţie şi Parchet

Replica API 20 martie 2012 | 00:00 173

Soluţionare la "paştele cailor"

Soluţionare la "paştele cailor"

Dosarul penal privind furtul unei mari cantităţi de motorină pare să se fi pierdut pe drum, între 2 structuri de Poliţie şi Parchet. Poliţiştii spun că a fost trimis dintr-o parte în alta, iar procurorii susţin că nu ştiu despre ce dosar este vorba, întrucât au multe dosare. În urmă cu mai bine de o lună, membrii unui grup infracţional bine organizat, specializat în furturi de produse petroliere de la Petromidia Năvodari, au sustras circa 16 tone de motorină, ascunzând "marfa" într-o hală a CFR.

În baza unor informaţii, oamenii legii din cadrul Poliţiei Port, subordonată Poliţiei Transporturi, au început investigaţiile. "Noi am făcut cercetarea la faţa locului şi am început o anchetă. Însă Parchetul a trimis dosarul la Poliţia Năvodari, întrucât s-a întâmplat pe raza lor de competenţă, iar noi nu mai ştim ce s-a întâmplat în continuare", ne-a declarat comisarul Vasile Sabin, şeful Poliţiei Port Constanţa. În schimb, reprezentanţii Poliţiei Năvodari susţin că la ei nu a ajuns nici un dosar.

La Năvodari n-a ajuns speţa

"Din câte ştiu, a fost înregistrată o plângere la Poliţia Transporturi, care au făcut cercetarea fără noi. Până în acest moment, la Poliţia Năvodari nu a ajuns nici un astfel de dosar. Nu ştim cui i-a fost trimis dosarul respectiv, sau la ce unitate de Parchet a fost înregistrat. Dacă ajungea la noi la Năvodari, în momentul acesta făceam cercetări, dar nu a ajuns nimic", ne-a declarat comisarul-şef Mihai Tănăselea, şeful Poliţiei Năvodari. Singura soluţie rămasă privind aflarea unor date despre dosarul furtului de motorină a fost contactarea reprezentanţilor Parchetului Judecătoriei Constanţa. Numai că nici aici nu am avut noroc. Procurorii ne-au informat că au în lucru mai multe dosare asemănătoare, neştiind la care dintre ele ne referim. Prin urmare, în cel mai fericit caz, dosarul s-ar putea afla la Parchet, plin de praf, asta dacă nu cumva a rămas blocat pe undeva pe drum. Vom reveni.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218