REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dosarul vinului făcut din spirt: la Constanţa, otrava era livrată de afaceristul Tănase

Dosarul vinului făcut din spirt: la Constanţa, otrava era livrată de afaceristul Tănase

Replica API 24 octombrie 2014 | 00:14 1169

Atentat la sănătatea consumatorilor

Atentat la sănătatea consumatorilor

Afaceristul constănţean care vindea vin, coniac şi vodcă, făcute din alcool sanitar, a fost reţinut de către procurorii DIICOT Galaţi, alături de alte 21 de persoane, fiind propus spre arestare la Tribunalul Galaţi, pe 23 octombrie anul curent. Ghiţă Tănase, cât şi ceilalţi s-au ales cu mandate pentru 30 de zile. Menţionăm că Tănase este administratorul firmei Tasian Product 2001 SRL, înfiinţată în anul 2001, din Agigea.

22 de persoane au ajuns după gratii, după ce Tribunalul Galaţi a acceptat propunerile procurorilor DIICOT. Este vorba despre Kadar Ferenc Gyorgy, Crăciun Daniel Leonard, Gabor Vilmos-Istvan, Joo Ervin-Gereb, Voiculeţ Marius Gabriel, Manole Ovidiu Adrian, Aniţa Dumitru, Puiu Razvan Vasile, Csoboth Istvan Csongor, Dobriţa Mihai Cătălin, Alexandru Marius Cristian, Călbază Marcel Traian, Călbază Irina Gabriela, Moldovan Marius Augustin, Păcurar Ioan Vasile zis „Piticul”, Ciutan Cristina Carla, fostă Păduraru, Waldutter Mircea, Carpale Gheorghe, Becheş Ştefan, Fuduli Tănase, Ştercu Tănase şi Ghiţă Tănase. Aceştia fac parte dintr-o reţea infracţională, destructurată în urma a 110 percheziţii care achiziţionau spirt de la societatea Marex din Brăila, ce aparţine lui Marin Moraru, care ocupă locul 8 în Top 50 cei mai bogaţi fermieri, după care îl distribuiau sub denumirea unor produse ca loţiuni de corp sau soluţii de parbriz, apoi îl prelucrau în fabricile clandestine din judeţe şi îl vindeau ca vin, vodcă, coniac etc. În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate 11 instalaţii ilegale de filtrare a alcoolului, două instalaţii ilegale de purificare a alcoolului, 12.000 de litri de alcool medicinal, 2.300 litri de alcool etilic, 747.000 de lei, 19.400 de euro, precum şi 21 de autoturisme, bunuri şi sume de bani asupra cărora procurorii DIICOT - ST Galaţi au instituit sechestru asigurător. În paralel, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor (SIF) din Constanţa cu sprijinul celor de la Serviciul de Acţiuni Speciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat 33 de percheziţii domiciliare, fiind vorba de un dosar instrumentat încă din luna aprilie a acestui an. Percheziţiile derulate de Serviciul Investigarea Fraudelor (SIF) din Constanţa au fost efectuate la sediile sociale declarate şi la punctele de lucru aparţinând unor societăţi comerciale specializate în producerea şi comercializarea băuturilor alcoolice spirtoase şi nespirtoase, precum şi la domiciliile mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Ghiţă Tănase „arunca în aer” sănătatea constănţenilor

Activitatea s-a desfăşurat într-un dosar aflat în instrumentarea poliţiştilor SIF din luna aprilie 2014, când aceştia s-au sesizat din oficiu de acte de evaziune fiscală efectuate de către un administrator al unei societăţi comerciale din Constanţa. Administratorul, Ghiţă Tănase, de 45 de ani, din Constanţa, în cursul anului 2014, ar fi contrafăcut băuturi alcoolice (vin), pe care ulterior l-ar fi comercializat, veniturile obţinute nefiind evidenţiate în actele financiar contabile, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul consolidat al statului. Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente de evidenţă contabilă, extracontabilă, tehnică IT şi 6.000 lei. Revenind la Ghiţă Tănase, menţionăm că este administratorul firmei Tasian Product 2001 Srl, înfiinţată în anul 2001, din Agigea, având ca descriere: fabricarea altor băuturi nedistilate, obţinute prin fermentare. De asemenea, după percheziţii, au fost conduse la sediu IPJ Constanţa, pentru audieri, 38 de persoane.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614