REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Două asistente de la Spitalul Mangalia, confirmate cu COVID-19

Două asistente de la Spitalul Mangalia, confirmate cu COVID-19

Replica API 22 aprilie 2020 | 22:01 5969

În cadrul Spitalul Municipal Mangalia au fost confirmate două cazuri de coronavirus, infectate fiind două asistente din Secția de Ginecologie. Aceste sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și sunt într-o stare de sănătate bună.

Două asistente de la Spitalul Municipal Mangalia au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Acestea fac parte din Secția de Ginecologie, una dintre fiind din Blocul Operator de Sterilizare al aceleiași secții. Toţi contacţii acestora au fost testaţi, iar rezultatul în cazul lor a ieşit negativ.

Managerul spitalului, Alina Dan, a confirmat faptul că cele două asistente, de pe secția de Ginecologie, au primit rezultatul pozitiv la testare. „A fost anunțat DSP-ul imediat și s-a început și ancheta epidemiologică. Ce trebuie menționat în primul rând este faptul că am depășit momentul critic. Au fost testate 20 de persoane iar rezultatele au fost negative. Una dintre asistente a ieșit pozitivă la testarea rapidă și apoi s-a reluat testarea, confirmându-se faptul că este infectată. Cea de a doua a fost contactul acesteia, fiind confirmată pe data de 20 aprilie. Acestea sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase și sunt într-o stare bună, se simt bine. Nu se pune problema de o răspândire comunitară. S-a dezinfectat secția și de mâine (23 aprilie) funcționăm în parametri normali, conform indicațiilor date de DSP” a declarat pentru Replica, Alina Dan, managerul spitalului.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia sunt eroi???spagagii nenorociti!!!habar nu au ce sa faca intr o pandemie...au transformat spitalele in centre covid...
4
2
Au iesit negativ testele de diagnosticare moleculara care sunt suta la suta precise. Initial au fost pozitive testele rapide care sunt doar 80 la suta precise. Faceti update la stire si lasati clicbaitul si dezinformarea ca altfel nu o fiti luati in serios niciodata
6
3
fetelor,asistentelor,va doresc din inima insanatosire rapida.Avem nevoie de voi!
3
2
manageru spitalului.o secretara.frumos.pupa pe primar in bot .poate ii dai si lui guvidu
7
3
Cu cine au luat contact asistentele:pacienti, colegi, familie, prieteni, vecini ?Au fost cumva si la cumparaturi? Lantul slabiciunilor poate fi lung.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218