REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Două bătrâne din Constanţa, la un pas să moară carbonizate din cauza sobelor

Două bătrâne din Constanţa, la un pas să moară carbonizate din cauza sobelor

Replica API 18 februarie 2015 | 00:10 244

Au rămas fără acoperiş deasupra capului

Au rămas fără acoperiş deasupra capului

În plină iarnă, când gerul pare că se înteţeşte, două vârstnice din judeţul Constanţa au rămas fără acoperiş deasupra capului în urma unor incendii. Este vorba despre localitatea Valu lui Traian şi Tuzla.

Prima sesizare a avut loc în dimineaţa de marţi, 17 februarie, în jurul orelor 8.30, când pompierii erau alertaţi despre faptul că o baracă, situată pe strada Haltei din Valu lui Traian a fost cuprinsă de flăcări. Două autospeciale din cadrul detaşamentului Palas au ajuns la faţa locului şi au reuşit să lichideze incendiul, însă, din nefericire, locuinţa improvizată s-a făcut scrum. Acolo locuia o vârstnică, în jur de 80 de ani, care avea o sobă improvizată. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut din sobă. Ca urmare a producerii incendiului au ars materiale textile şi mobilierul din locuinţa improvizată.

Din fericire, nu au existat persoane rănite. La scurt timp, o altă solicitare avea să vină. Astfel, în jurul orei 9.20, Staţia de Pompieri Tuzla a intervenit pentru stingerea unui incendiu la acoperişul unei case din localitatea Tuzla. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat cu operativitate incendiul, împiedicând propagarea flăcărilor şi limitând considerabil pagubele materiale. A ars funinginea din interiorul coşului de fum, iar o parte din locuinţă a fost inundată cu fum, ceea ce înseamnă că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de coşul de fum necurăţat de funingine. I.S.U. Constanţa aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, burlanele şi coşurile de fum sunt generatoare de incendii cu pondere însemnată în această perioadă a anului.

Cauzele producerii unor astfel de evenimente sunt legate, de cele mai multe ori, de necurăţarea periodică a funinginii depuse, neîntreţinerea coşurilor de fum în urma utilizării lor îndelungate, neizolarea acestora faţă de materialele combustibile din structura acoperişurilor şi planşeelor (grinzi, căpriori etc.) sau neasigurarea etanşietăţii burlanelor şi respectiv coşurilor de fum.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218